Artikeln innehåller reklamlänkar

Det finns många härliga alternativ att pigga upp ögonen med. Foto TT.

Slå på ljud

Den här tiden på året behöver det inte ens vara sena nätter som gör att det mörknar under ögonen. När solljuset varit frånvarande i månader och tonen på huden är blek syns allt som ligger under så mycket tydligare. Att den senaste trenden på instagram går ut på att sminka fram mörka ringar är inte mycket tröst när man kollar sig i spegeln. Kul när man är 20 men inte lika lockande för en som närmar sig 50. Jag vill ha knep som gör att jag känner mig piggare, inte tvärtom. En ögoncreme kommer inte att trolla bort allt mörkt helt men gör helt klart skillnad när du får rätt mix i burken. Här är fem favoriter.

Ger både lyster och lyfter - sköna Auto Correct är en av de stora snackisarna bland hudvårdsbloggare just nu.

Auto Correct från Sunday Riley är en tunn och skön creme med en nypa pärlemorpigment som ger ljusare och klarare ton direkt. Men här finns mer som är spännande. Den skönt svala och uppiggande mixen får också fart på cirkulationen, dämpar svullnader, tillför fukt och har en behagligt uppstramande effekt som ger omedelbart lyft. Här finns bl a koffein, ginseng, lutein (från tomat), natrium-PCA och extrakt från hästkastanj. Och den är verkligen utmärkt som makeupunderlag!

Auto Correct Brightening & Depuffing Eye Contour Cream från Sunday Riley kostar 719 kr/15 ml.

Isabella Rossellinis favoritcreme är en rosa och lätt skimrande uppiggare med välgörande långtidseffekter.

Rénergie Yeux Multi-Glow från Lancôme har en lite mer rosig ton på sin formula men även här är den lätt skimrande och du får en väldigt subtilt uppljusad effekt. Det milt blomdoftande innehållet bjuder också på återfuktande och utslätande hyaluronsyra samt upplyftande linfröextrakt. Det är inte bara en favorit här hemma utan också Isabella Rossellinis favoritprodukt från märket, jag tror till och med att hon har varit med när de tog fram den.

Rénergie Yeux Multi-Glow från Lancôme kostar 655 kr/15 ml. Den kan du köpa här. (länk till Åhléns)

I den här lilla ansenliga tuben ryms en multifunktionell trolleriformula som ger återfuktad glow och högt solskydd.

Total Eye 3-in-1 Renewal Therapy SPF 35 från Colorescience är den med mest ton i det här gänget, för mig är det här ögoncreme och concealer i en tub. Och den har en underbart stretchig gelformula som sprider sig fint över huden utan att lägga sig i linjer. Att den dessutom ger ett riktigt högt solskydd är superbra. Jag tycker den passar bäst när jag vill pigga upp ögonen men ha en annars rätt naturlig look. Då ger den en mycket fräsch, jämn och härligt återfuktad hudkänsla.

Total Eye 3-in-1 Renewal Therapy SPF 35 från Colorescinece kostar 890 kr/7 ml.

Snäll mot känslig hy är denna oparfymerade pärla med tigergräs i formulan.

CC Eye Radiance Eye Contour Cream från Erborian ser först helt vit ut när du trycker ut den ur tuben. Men precis som dess storasyster, den magiska basen CC Red Correct för ansiktet som är en fena på att trolla bort rodnader, så förvandlas denna till en hudtonad nyans när du applicerar den. Effekten är att mörka partier dämpas och hudtonen ser jämnare ut. Den oparfymerade formulan är toppen om du har lite känsligare hy då den innehåller lugnande centella asiatica, skyddar med SPF 20 och inte har några skimrande partiklar som kan irritera. Den finns i två nyanser där Clair passar en väldigt ljus hy och Doré blir bra om du har en lite mörkare hudton.

CC Eye Radiance Eye Contour Cream från Erborian kostar 449 kr/10 ml. Den kan du köpa här. (länk till Apprl)

Ett av Oles alla glow-trick hittar du i den här humörhöjande burken.

Banana Bright Eye Crème från glowgurun Ole Henriksen har gjort sådan succé sedan lanseringen att den lagt grunden till en hel serie med samma namn från märket. Idéen fick dansken från makeupartisternas urgamla trick att blanda gultonat puder i hudcreme för att korrigera och fräscha upp modellernas ibland lite bleka och blålila hudton. Ingen banan i denna creme alltså och jag kan inte heller se att den skimrar. Men pigment som dämpar mörka ringar, kollagen som slätar ut och c-vitamin från både citron och havtorn som är en erkänt bra hudtons-uppklarare finns här. Den senare är dessutom toppen för att få mer fart på kollagenproduktionen.

Banana Bright Eye Crème från Ole Henriksen kostar 500 kr/15 ml. Den kan du köpa här. (länk till Åhléns)

Läs mer:

Skönhetsredaktören: Hållbara nyheter till badrummet

Lotta Lundgren: ”Det är inte happy-happy att skilja sig”

Här kan du fynda designväskor second hand