Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Bästa tubmascara som går bort med varmt vatten – skönhetsredaktörens favoriter just nu

09 nov, 2023 
tubmascara 38 grader
Lätt att tvätta av, snäll mot känsliga ögon och sitter trots svett & tårar - klassiska 38°-mascaran finns nu i massor av varianter så att du kan få effekten du drömmer om. Hitta din favorit här.
Annons

Är dina ögon känsliga för makeup? Eller har du kanske problem med att de rinner vid minsta lilla luftpuff? Drömmer du om en mascara som du lätt kan blaska av med lite ljummet vatten? Oavsett vilket så finns det en mascara-variant som är perfekt för dig, närmare bestämt tubmascara.

Den första tubmascaran släpptes för över 20 år sedan men utveckligen har verkligen gått framåt sedan ANNONS Sensais 38°C lanserades. Den finns fortfarande kvar och är en favorit hos många med riktigt känsliga ögon. Men vill du ha lite mer än bara lätt förstärkning av fransarna så finns det idag tubmascaror som ger betydligt mer.

Tubmascara – mascarorna som tvättas bort med vatten över 38 grader

Här är Feminas skönhetsredaktör Jessica Blockström Hembers favoriter, en mix av älskade klassiker och årets bästa nyheter som alla tvättas bort med varmt vatten.

1. Vatn Volume 38°C Mascara, Idun Minerals

En av årets mest hyllade tubmascaror, med en krämig formula och lång smal plastpiggsborste som tillsammans ger både volym och längd utan klumpar. Du kan också med lätthet borsta mascara på undre fransraden. Formulan håller sig fräsch länge, hylsan är tillverkade av återvunnen plast och du behöver inte mycket insats för att den ska släppa när du tvättar av den. Vatn Volume 38°C från Idun Minerals finns i både svart och klarblått. ANNONS Läs mer och köp den här.

tubmascara från idun minerals
Klicka på bilden för att komma direkt till mascaran.

2. 38° Lenghtening Mascara, Beauty Act

För dig med liten sminkbudget och känsliga ögon är denna ett tips. Den ger framför allt en boost på längden, separerar snyggt och sitter väldigt bra tills du sköljer ansiktet med varmt vatten. 38° Lenghtening Mascara från Beauty Act finns i svart. Läs mer och köp den här.

billig tubmascara från beauty act
Klicka på bilden för att komma direkt till mascaran.

3. Full Sleeve Long + Defining Tubing Mascara, KVD

Vill du ha både volym, längd och en riktigt snygg böj på fransarna är denna 38°C- mascara en fullträff. Fransarna blir dessutom så tjusigt täckta, inte en klump så långt ögat kan se. Den lite mer knubbiga borsten ger fin spridning och formulan är precis så lätt att få av som man önskar av en tubmascara. Full Sleeve Long + Defining Tubing Mascara från KVD finns i svart. ANNONS Läs mer och köp den här.

lyxig tubmascara från kvd
Klicka på bilden för att komma direkt till mascaran.

4. Extended Play Gigaplay Lash Mascara från MAC

Vill du ha riktigt bra kontroll när du borstar på din mascara är denna tubmascara från MAC toppen. Formulan både förlänger och lufter och släpper sedan inte förrän du sköljer bort den med vatten. Extended Play Gigaplay Lash från MAC finns i svart. ANNONS Läs mer och köp den här.

tubmascara med bra kontroll från mac
Klicka på bilden för att komma direkt till mascaran.

5. High Impact Zero Gravity Mascara, Clinique

För riktigt tjusig solfjädereffekt är denna tubmascara en favorit. Den böjda borsten ser till att både lyfta och trycka ut fransarna så att de sprider sig elegant och flörtigt. Det öppnar verkligen upp ögat. Den är också skön om du föredrar fibrer framför plastpiggar. Formula ger en härligt tät fransrad och hållbarheten får mer än väl godkänd. High Impact Zero Gravity från Clinique finns i svart. ANNONS Läs mer och köp den här.

tubmascara från clinique som sprider fransarna
Klicka på bilden för att komma direkt till mascaran.

Vad är tubmascara?

En mascara med tub-effekt lägger sig runt varje frans när du målar på formulan, det blir nästan som ett skal runt dem. Hemligheten är en slags polymerer som också står emot både svett, olja och tårar. Man brukar också säga att just tubmascaror inte flagnar, det är dock inte sant i riktigt alla fall.

Så tvättar du av tubmascara

Tubmascaror är vattenfasta men till skillnad mot vattenfast mascara behöver du här inte en två fas-rengöring för att få av den och du behöver inte gnugga. Allt du behöver är ljummet vatten (ibland något varmare). Lättast är om du blöter en tvättlapp och håller mot ögonen en liten stund. Svep sedan lätt av din tubmacara med hjälp av tvättlappen, mascaran kommer att lossna och glida av fransarna likt små tunna tuber. Det är anledningen till att mascaran fått sitt namn.

Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på
Annons