Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

4 heta parfymtrender att ha koll på 2024

26 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna med parfym.
Många håller sig gärna till sina favoritparfymer, men det är också kul att testa nytt.
Här är fyra stora trender bland parfym och doft under 2024 – kanske hittar du något som passar dig perfekt!
Annons
6 Artister som släppt sin egen parfymBrand logo
6 Artister som släppt sin egen parfym

Vill du att 2024 ska bli ditt mest väldoftande år någonsin? Varför inte leka med någon av de stora parfymtrenderna i år? Doftexperten Rosie Jane Johnston, som har grundat parfymmärket By/Rosie Jane, tyder trenderna för året, och har hittat fyra olika områden och dofter som är extra heta under det kommande året.

Funktionella parfymer

Exakt hur vetenskapen ser ut bakom dem är inte alltid kristallklart, men ”funktionella parfymer”, dofter som på olika sätt ska lugna eller påverka kroppen är helt klart en stor trend i parfymvärlden.

Annons

– Vi fortsätter se en ökning av av funktionella parfymer som nästa stora parfymtrend, där det inte bara handlar om att parfymen ska dofta gott, den ör vetenskapligt framställd för att vara en kraftfull katalysator för att må bra också, säger Rosie Jane Johnston.

Body mists

Trenden med lättare body mists och parfymsprayer började redan 2023, men håller i sig in i 2024. Selena Gomez skönhetsmärke Rare Beauty har exempelvis släppt en body mist med doft av citronzest och jasmine. ANNONS Här kan du komma direkt till produkten!

Rare beauty body mist
Klicka på bilden för att komma direkt till bilden.

Eftersom body mists är mer utspädda än parfymer så finns det också plats med fler ingredienser – vissa mists hjälper också till att återfukta huden, och gör mer än att å dig att lukta gott.

Annons

Patchouli

Patchouli är en klassisk parfymdoft som många förknippar med 60-talet, men nu är den hetare än på länge, och förekommer i flera väldoftande parfymer från både Ourside och Tiffany & Co.

Litchi

En annan not som är i ropet nu är den lilla exotiska frukten litchi. Kayalis parfym Eden sparkling lychee är bara ett av många exempel på parfymer där litchin får ta plats. ANNONS Här kan du läsa mer om den!

Kayali lychee parfym
Klicka på bilden för att komma direkt till bilden.
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukterBrand logo
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter
Annons