parfym dam sommar 2023
6 Artister som släppt sin egen parfym
1:16

Efter reklamen: 6 Artister som släppt sin egen parfym

(1:16)

Slå på ljud

Det sägs att inget sinne är så bra på att framkalla minnen som doft – och vad vill vi minnas i vinterkylan om inte sommar och sol? När det är kallt och fult i Sverige är det lätt att drömma om ljus och värme, och kanske en skön solsemester.

Om du inte har tid eller råd att komma iväg på en solsemester kan du alltid fejka dig till känslan med hjälp av parfymer. Det finns vissa kända dofter som lyckats med konststycket att kapsla in solsemester med allt vad det innebär – solskyddsfaktor, sand, solvarm hud – i en liten flaska. Spana in de här om du vill ha en riktigt soldränkt doft!

Beach walk – Maison Margiela Replica

Replica beach walk.
Foto: Pressbild.

Replica har länge hyllats för många av sina ikoniska parfymer, och medan dofter som By the fireplace kanske är en typiskt vintrig eller julig doft, så är deras doft Beach walk en riktigt somrig och solbadande variant. med hjälp av ylang-ylang, kokosmjölk och bergamott gör parfymen att det känns som att du är på semester vid havet med salt och solskydd på huden.

Skönhetsredaktören: Här är bästa dagkrämen med spf

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Soleil Blanc – Tom Ford

Tom Ford har tagit den klassiska solskyddsdoften och gjort den till en lyxig parfym med Soleil blanc. Namnet, som på franska betyder vit sol, skvallrar om en doft gjord för att få dig att tänka på varma sommardagar vid Medelhavet. Även här är ylang-ylang en av noterna, tillsammans med kardemumma och havsnöt. Parfymen känns både förförisk och lätt.

Soleil blanc av Tom Ford.
Foto: Pressbild.

Därför är Baccarat Rouge världens mest omtalade parfym

Vacation – Vacation

Solskyddsmärket Vacation har en kaxig slogan – de kallar sig världens mest väldoftande solskyddsfaktor. För att trycka ännu hårdare på det har de valt att göra om solskyddsfaktorns doft till en faktiskt parfym. Den blandar spf-doft med frukter som banan och ananas, och semesterattribut som badkläder och poolvatten.

Vacation av Vacation.
Foto: Pressbild.

Källa: In style.

Mest läst