Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Parfymerna som gör att du doftar solsemester

23 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, PEXELS.
parfym dam sommar 2023
Vi är nog många som längtar efter sol och värme i Sverige nu.
Men i väntan på den svenska sommaren kan man drömma sig bort till en solsemester – med hjälp av väldoftande parfymer.
Här är tre parfymer som gör att det känns som om du är på solsemester.
Annons
6 Artister som släppt sin egen parfymBrand logo
6 Artister som släppt sin egen parfym

Det sägs att inget sinne är så bra på att framkalla minnen som doft – och vad vill vi minnas i vinterkylan om inte sommar och sol? När det är kallt och fult i Sverige är det lätt att drömma om ljus och värme, och kanske en skön solsemester.

Om du inte har tid eller råd att komma iväg på en solsemester kan du alltid fejka dig till känslan med hjälp av parfymer. Det finns vissa kända dofter som lyckats med konststycket att kapsla in solsemester med allt vad det innebär – solskyddsfaktor, sand, solvarm hud – i en liten flaska. Spana in de här om du vill ha en riktigt soldränkt doft!

Annons

Beach walk – Maison Margiela Replica

Replica beach walk.

Replica har länge hyllats för många av sina ikoniska parfymer, och medan dofter som By the fireplace kanske är en typiskt vintrig eller julig doft, så är deras doft Beach walk en riktigt somrig och solbadande variant. med hjälp av ylang-ylang, kokosmjölk och bergamott gör parfymen att det känns som att du är på semester vid havet med salt och solskydd på huden.

Soleil Blanc – Tom Ford

Tom Ford har tagit den klassiska solskyddsdoften och gjort den till en lyxig parfym med Soleil blanc. Namnet, som på franska betyder vit sol, skvallrar om en doft gjord för att få dig att tänka på varma sommardagar vid Medelhavet. Även här är ylang-ylang en av noterna, tillsammans med kardemumma och havsnöt. Parfymen känns både förförisk och lätt.

Annons

Vacation – Vacation

Solskyddsmärket Vacation har en kaxig slogan – de kallar sig världens mest väldoftande solskyddsfaktor. För att trycka ännu hårdare på det har de valt att göra om solskyddsfaktorns doft till en faktiskt parfym. Den blandar spf-doft med frukter som banan och ananas, och semesterattribut som badkläder och poolvatten.

Vacation av Vacation.

Källa: In style.

Annons