1:16

Efter reklamen: 6 Artister som släppt sin egen parfym

(1:16)

Slå på ljud

Att hitta en parfym som man trivs i och som luktar gott på huden är lättare sagt än gjort – det kan nog många av oss skriva under på. Och om du vill hitta en ny doft, eller känner att det är dags för en förändring, kan det vara överväldigande att ta sig an det stora utbudet av parfymer som finns.

Parfymexperten Jus de Rose har fått en stor följarskara på sociala medier, där hon delar med sig av sina åsikter och kunskaper om parfymer och dofter – och nu varnar hon för några parfymer som hon inte tycker att någon ska köpa.

Efter att ha undersökt vad hennes parfymintresserade följare på Instagram tycker har Jus de Rose lagt upp en video på sociala medier-appen Tiktok, där hon berättar vilka tre parfymer undersökningen visat att du kanske gör bäst i att inte köpa.

Experten: 5 bästa ansiktstvättarna för din hud

– Vad du än gör, köp inte dessa parfymer. Jag frågade min publik på Instagram vilka parfymer de hatar mest, och här är resultatet, säger Jus de Rose i videon.

Högst upp på platsen kom Lancome-parfymen La vie est belle, som Jus de Rose tycker ger henne ont i huvudet.

– Det är en alldeles för söt, huvudvärksframkallande doft som är superpopulär och ärligt talat inte originell nu för tiden, säger hon.

Black Opium hyllas och hatas

På andra plats över parfymer att undvika hittar vi Black Opium av YSL.

– De är också huvudvärksframkallande och många tycker att den känns barnslig, säger hon.

Hon tipsar om att byta ut Black Opium mot Good girl av Carolina Herrera, som har samma kvaliteter, men är bättre enligt henne.

– Den attraherar massorna, men är mindre välkänd än Black Opium, har lite mer kaffe i, men det är i stort sett den här berusande mandel och blommig ambra. Och ni verkar också gilla den, säger hon till sina följare.

Hitta din nya parfym – inspirerade av älskade klassiker

Bland kommentarerna är det dock många som säger att de kommer stå fast vid sin favorit från YSL, och menar att de hyllas varje gång.

”Jag älskar min Black Opium, jag är 23 och får alltid komplimanger när jag har den”, skriver en person.

”Ärligt talar så köpte jag Black Opium av en slump men varje gång jag bär den på jobbet så ger alla mig komplimanger”, skriver en annan.

No embed code for tiktok https://www.tiktok.com/@jusderose/video/7097613704958643462?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1