Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Patricia ”Patzy pejlar” Borglins smarta skönhetsknep med linsdosan

28 feb, 2023 
AvJessica Blockström Hember
AvJosefin Westin
FotografPrivat/ TT
Patricia Borglins sminktips

Patricia Borglin är makeupartist och influencer.
Här delar hon med sig av sina 4 bästa skönhetsknep – som både sparar pengar och tid.

Annons
Så ofta bör du tvätta ansiktet - enligt experterBrand logo
Så ofta bör du tvätta ansiktet - enligt experter

Patricia Borglin har gjort sig ett namn inom skönhetsbranschen och delar frikostigt med sig av sina bästa tips inom makeup och hudvård via sitt Instagramkonto @patriciaborglin. Vissa känner även igen henne under hennes smeknamn ”Patzty pejlar”.

Hon jobbar i dag både som hudterapeut och makeupartist och har genom åren samlat på sig en massa knep, som de flesta andra inte ens tänkt på. Här delar hon med sig de fyra smartaste skönhetsknepen som både sparar tid och pengar.

Patricia Borglins 4 smarta skönhetsknep

1. Blanda peeling i rengöringen

Är man något lat (som jag själv) kan man då och då blanda i sin peeling i rengöringen för en dubbel effekt på halva tiden. Det är dessutom väldigt mycket enklare än att göra det i två steg. Det är inte optimalt men hellre det än att du hoppar över peelingen helt.

2. Dela peelpads på mitten

Peelpads har ofta mycket produkt i sig. Klipp av dem på mitten. På så sätt räcker de dubbelt så länge.

Annons

3. Använd ögonskugga på kindbenen

Har du en brun och en ljus ögonskugga hemma så funkar det alldeles utmärkt att använda till så kallad contouring. Du behöver inte några extra proffsiga produkter. Använd den bruna som contour och den ljusa som highlighter. Contouring går ut på att man skulpterar ansiktet för att på så sätt framhäva sina drag. För att till exempel framhäva kindbenen lägger du den bruna skuggan precis under och den ljusa strax ovanför kindbenet.

4. Fyll linsdosor med hudvård

När jag reser bort fyller jag alltid ett gäng med linsdosor med min hudvård, något jag började med efter att väskan kom bort. Dosorna är så små att jag får med dem i handbagaget och innehållet räcker för att jag ska kunna göra min rutin i några dagar.

5 korta fakta om Patricia Borglin

  • Patricia Borglin utbildade sig till hudterapeut på Glidaskolan i Malmö.

  • Hon har sedan dess arbetat som lärare och rektor på Glidaskolan i Göteborg men också support för en hudvårdsagentur.

  • På sociala medier var hon länge känd under Instagramkontot @patzy_pejlar där hon delat med sig av sina makeuptips. I dag har hon gått över till kontot @patriciaborglin i stället.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons