Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Stina fick aldrig frisyren att hålla – då upptäckte hon den här plattången

01 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, privat.
Kvinnor med tjockt och friskt hår.
Att ha tjockt, friskt och blankt hår är något många avundas – men det kan också vara riktigt svårt att styla håret och få frisyren att hålla.
Nu delar Feminas redaktör Stina Meyerson med sig av hårverktyget som har förändrat hennes liv.
– Det är en avancerad plattång som håller vad den lovar och faktiskt fungerar till mitt hår som länge verkat omöjligt att styla, säger hon.
Annons
Så gör du en elegant svinrygg - flygvärdinnans uppsättningBrand logo
Så gör du en elegant svinrygg - flygvärdinnans uppsättning

Att ha tjockt och friskt hår med mycket glans står nog högt upp på mångas önskelistor – men inget gott som inte för något ont med sig. Att ha vackert och glansigt hår kan nämligen innebära att håret i stället är svårt att styla, och att alla försök till frisyrer bara faller platt.

Stina Meyerson, redaktör på Femina, har i åratal kämpat med att få sina frisyrer att hålla länge – men hennes hår vill annorlunda.

– Jag tror att många, som exempelvis har ursprung från vissa delar av Asien, kan känna igen sig i att det är väldigt svårt att styla ett sådant hår. Jag, som har ursprung från Korea, har länge tampats med att vare sig produkter eller stylingverktyg riktigt biter på mina hårstrån – som bestämt vill lägga sig platta och precis så som de växer. Dessutom är det svårt att ta till sig av tips från magasin, sajter eller sociala medier, eftersom de flesta tyvärr enbart riktar sig till personer med så kallat ”skandinaviskt hår”. Samma tips fungerar ju inte alltid för alla typer av hår, säger Stina Meyerson.

Annons

Hon konstaterar att hon har testat alla möjliga olika frisyrer och stylingknep – lockar, vågor och volym. Men hur hon än gör har det varit svårt att få håret att hålla som hon vill i längre än en halvtimme. Trots både värmeverktyg och hårstylingprodukter så är håret snabbt tillbaka till hur det brukar vara.

Plattången som gör skillnad för svårstylat hår

Men en del av det förändrades när hon hittade ett stylingverktyg som verkligen fungerar för hennes hår – plattången Ghd Platinum+ Styler. Med plattången kan hon styla sin gardinlugg och ge håret ett levande självfall med volym, något hon haft svårt att lyckas med tidigare. Klicka här för att kunna läsa mer och köpa produkten (länk till Bangerhead) (reklamlänk).

– Det är en avancerad plattång som håller vad den lovar och faktiskt fungerar till mitt hår som länge verkat omöjligt att styla. Den är i det dyraste laget, men ärligt talat har jag lagt mer pengar på att testa mängder av budgetprodukter och verktyg som inte lirat med min hårtyp, säger Stina Meyerson.

Ghd Platinum+ styler.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Du hittar även plattången hos:

Bästa värmeskyddat för glatt och tjockt hår

Oavsett vilken plattång eller vilket värmeverktyg du än använder är det viktigt att använda värmeskydd, för att inte skada håret mer än nödvändigt. Stina har testat sig igenom många olika märken och hittat en favorit.

– Jag har testat flera hajpade varianter, såsom Björks Tämja och L’anzas Neem Plant Silk Serum, men min favorit är K-Paks Color Therapy. Den är lätt, doftar gott och lämnar inte känslan av att håret blir lite fettigt eller nedtyngt som jag kan uppleva att med andra värmeskydd. Du som också har ett tjockt, rakt hår som suger till sig all fukt kan säkert känna igen dig!

K-Paks Color Therapy värmeskydd från Joico.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Bangerhead).
Annons