Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetstrender på TikTok – de 5 största just nu

31 okt, 2023 
trender skönhet tiktok
Glöm latte makeup, milk nails och skin slugging – den här vintern finns nya härliga, roliga och efterlängtade trender att inspireras av.
Annons

Tidigare var det catwalken och modescenen som var grogrunden för de stora skönhetstrenderna. Idag är det på TikTok de flesta börjar snurra och ta fart för att sedan spridas över världen. I somras var det till exempel latte makeup som under några månader sågs överallt. Så vad händer på TikTok den här vintern? Feminas skönhetsredaktör har samlat de största trenderna när det handlar om skönhet just nu – scrolla vidare för att läsa mer om respektive trend!

  • Over 40 Skincare
  • Perm Curls
  • Cologne
  • Girl Math
  • Skin Streaming

Trend 1: #over40skincare

Goda nyheter för alla oss som tycker att skönhet är kul men haft svårt att hitta profiler i vår egen ålder att inspireras av. För nu börjar allt fler kvinnor över 40 att hitta även till TikTok vilket visar sig i hashtaggen #over40skincare som har mer än 90 miljoner visningar. Här kan du hitta allt från listor på bästa hudvårdsprodukterna till hur du använder en settingspray på smartast sätt för en mogen hy.

Trend 2: #permcurls

Hår är en kategori som växer oavsett på TikTok men just lockar har bara blivit större och större. Men om det senaste året mest handlat om att göra heatless curls så håller nu permanentlooken på att ta över där lockarna är tydligare och rundare.

Annons
@thehannistons

My 4th perm in my life 😍 and I love it just as much as the first one…. Thank you Nick 🙌 you’ve done it again #permed #permedhair #newhair #curlyhair #thehannistons #hairdressers

♬ CUFF IT - Beyoncé

För den som inte vill göra en riktig permanent går det att hitta massor av tips på hur du själv fixar lockarna, och för den som redan har lockigt hår finns en ocean av knep på TikTok för att få lockarna tydligare, finare och mer definierade. Nu finns en hel del serier som gör exakt detta. En av de bästa är Maria Nilas Curls & Coils, där finns till exempel den härliga Weightless Curl Definer. Du kan läsa mer om den samt köpa den här (reklamlänk).

maria nila lockkräm
Klicka på bilden för att komma direkt till leave in-krämen.

Trend 3: #cologne

Av naturliga skäl så har parfym haft lite svårt att slå igenom på sociala medier, det finns ju inget sniff-net än. Men plötsligt händer det. Du kan fortfarande inte dofta såklart men just nu går #perfume oväntat bra och hashtaggen cologne som en raket, speciellt i Sverige av någon oförklarlig anledning.

Annons

Cologne brukar vanligtvis förknippas med sommaren på grund av karaktären med luftigare och lättare citrusnoter. Vill du spana in topplistor av alla möjliga olika slag när det kommer till både parfym och cologne är TikTok stället att klicka dig in till. Roligt är att du även kan hitta historielektioner där du får veta hur colognen en gång kom till.

@perfumerism

Replying to @ꜱᴀᴜᴄᴇᴇ what “cologne” really means (hint: you’re probably using it wrong) - side note: obviously the term “cologne” is now used in general to refer to men’s colognes, but this is the real origin, as men’s fragrances became popularized in the mainstream market around this time. - #perfumetips #menscologne #cologne #mensfragrance #queerhistory #eaudecologne #nichefragrance - *Haltane is gifted PR#greenscreen

♬ Jazz masterpiece "As time goes by" covered by a Jazz violinist by profession(962408) - ricca

En av de mest hyllade cologner under senare år är Hermès härliga Eau de Rhubarbe Écarlate. Läs mer om den och köp den här. (reklamlänk)

cologne Eau de Rhubarbe Écarlate från Hermes
Klicka på bilden för att komma direkt till doften.

Trend 4: #girlmath

Humor är något som på senare tid verkligen letat sig in bland skönhetscontent på sociala medier. Många gånger som en "då och nu"-video för att visa hur galet mycket makeup vi använde förr. Men även hashtaggen #girlmath präglas av humor och används av många som skapar skönhetsinnehåll.

Annons
@kspader79

How I use “girl math,” for my beauty budget #girlmath #splurgeorsave #beautybudget

♬ original sound - Kim Spader

Så vad är det? Girlmath är en slags ekonomitrend och kan vara när du till exempel motiverar att stoppa en till produkt i shoppingkorgen med att du då slipper fraktavgift på ditt köp, eller att du tjänar en hacka på att handla skönhetsprodukter på rea. Så stor har denna trend blivit att det nu också kommit en #boymath.

Trend 5: #skinstreaming

Är din hud stressad? Trött på att hålla reda på sjutton olika steg i rutinen? Då är den nya trenden skin streaming perfekt för dig. Den går ut på att förenkla hudvårdsrutinen genom att slimma den till bara tre eller fyra produkter som verkligen passar in på just din huds behov. Anledningen är att du inte ska bomba huden med massor av produkter och aktiva ingredienser vilket kan göra att huden blir känslig men också att den faktiskt inte kan ta till sig så mycket mer än ett par tre åt gången. Det blir dessutom bättre ekonomiskt.

Så vad ingår i en skinstreaming-rutin? Rengöring, serum, fuktkräm och solkräm är basen, vissa rekommenderar också en retinolprodukt till kvällen. Har du problem med exempelvis finnar eller kanske kämpar med rosacea kan det behövas någon eller några till som hjälper dig att behandla.

@cassandrabankson

We need to talk anout Skin Streaming because NOBODY ELSE has bothered to name this for the last 14 years that I’ve been rubbing faces 🙃 #skinstreaming #skincareroutine #skincaretips #skinimalism

♬ vampire - Olivia Rodrigo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på
Annons