Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Heta trenden ger dig långa naglar på några ögonblick

01 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Glad kvinna med röda läppar och naglar.
Vill du ha långa, snygga naglar, men orkar inte växa ut dina egna och vill slippa betala för dyra förlängningar?
Då passar den senaste nageltrenden perfekt för dig – press on-nails, eller lösnaglar, är nämligen hetare än på länge.
Annons
Så får du starkare naglar – fem tipsBrand logo
Så får du starkare naglar – fem tips

Ser du någon med snyggt långa och utsmyckade naglar på stan – då är chansen hög att personen har lösnaglar, eller ”press-on nails” som det kallas nu för tiden. Att använda sig av fejknaglar är en av de allra största nageltrenderna de senaste åren. För första gången spås konstgjorda naglar omsätta mer än försäljningen av klassiska nagellack.

Det var i samband med coronapandemin som den gamla trenden med lösnaglar började komma tillbaka. De som var vana vid att göra regelbundna besök hos en nagelteknolog för att göra nagelförlängningar med gel eller akryl fick i stället börja göra naglarna hemma, och allt fler upptäckte tjusningen med press-on nails, som också är ett mycket mer ekonomiskt alternativ.

Annons

Genom att använda dig av lösnaglar kan du variera din nagelstil mycket enklare, och också matcha din naglar till dagens outfit.

Rosa naglar.
Långa naglar kan du nu fixa på några sekunder.

Därför väljer allt fler press on

Hannah Thorn är senior brand manager på Elegant touch, ett företag som gör just lösnaglar.

– De senaste åren har fejknaglar revolutionerat skönhetsindustrin genom att komma med ett kostnadseffektivt, praktiskt och ombytligt alternativ till mer traditionella besök hos nagelsalongen, säger Hannah Thorn till Cosmetics business.

Annons

Hon fortsätter:

– Att det är så prisvärt gör att det blir ett attraktivt alternativ för de som vill ha välmanikyrerade naglar men som inte har tiden eller de finansiella möjligheterna att göra regelbundna besök hos nagelsalongen.

Numera finns det ett väldigt effektivt sätt att se om något är trendigt eller ökar i popularitet – nämligen genom att kolla hur sökningarna ser ut på populära sociala medier-appen Tiktok. Där har videor med termen ”press-on nails” över 6,9 miljarder visningar sammanlagt.

Annons