Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Caias nya foundation - så bra är den

16 maj, 2021 
AvJessica Blockström Hember
FotografCaia Cosmetics
Bianca Ingrosso Caia Cosmetics
Det finns en ny bas som lovar lyster, vård och vackrare hud. Så hur bra är den här svenska lanseringen från Bianca Ingrossos makeupmärke? Vi har testat.
Annons
4 sminktips för dig med mogen hyBrand logo
4 sminktips för dig med mogen hy

It's Iconic är namnet på Caia Cosmetics nya foundation som landade för någon vecka sedan. Den har fått växlande molnighet i mottagandet. Så vad tycker vi på Femina?

Så fungerar Caias foundation

caia foundation i flera nyanser

Trenden på foundationfronten just nu är att produkterna ska vara hudvårdande och det gäller även Caias It's Iconic. Den innehåller både hyaluronsyra med fuktbindande och lätt utslätande effekt samt C-vitamin som ger lyster. Och det låter toppen för en mer mogen och ofta torrare hy. Dessa kommer dock långt ner på INCI vilket betyder att dosen är mycket liten. Högst upp hamnar däremot vatten och silikoner. Det behöver inte vara dåligt och det här är en foundation som är lätt och behaglig på huden. Du får dessutom solskydd på köpet med SPF 20 vilket är perfekt nu när vårsolen äntligen är här.

Annons

Vem passar Caias nya foundation

Trots de hudvårdande ingredienserna fungerar formulan dåligt på torr och mer mogen hy. Den fastnar i de lite fnasigare partierna så de syns ännu mer och får därför också linjer och rynkor att framträda. Är huden torr sitter den inte heller så bra. Här är det bättre att välja en annan variant. Kika t ex här för flera bra nyheter. Är du mer åt en normal till kombinerad fungerar den bättre och ger också mer lyster.

Hitta din färg

Toppen är att man tagit fram hela 19 nyanser som du kan välja mellan. De är indelade i W för de med varm, N för neutral och C för de med kall underton för att du lättare ska hamna rätt. Har du ändå svårt att välja? Då finns ett smart system där du får hjälp att ta fram just den färg som passar dig. Om du har en nyans från ett annat märke hemma som är en bra match skriver du helt enkelt in den på sajten så hittar verktyget rätt Caia-färg för dig.

It's Iconic från Caia Cosmetics kostar 325 kr/30 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Annons