Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Här är bästa pudret med spf: ”Ger glow och skydd mot solen”

17 mar, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/TT
Kvinna med puder som skyddar mot solen.
Testa den här sammetslena och smarta vägen till en både snygg och solsäker hud.
Annons
Puder för mogen hy – så lägger du en bra basBrand logo
Puder för mogen hy – så lägger du en bra bas

Du har säkert hört det hundratals gånger nu – att använda solskydd varje dag är a och o för att hålla huden fin, fräsch och hälsosam. Du behöver också fylla på det där skyddet under dagen för att det ska hålla sig tillräckligt högt. Men hur ska man göra om man inte vill kladda med solkrämer ovanpå sminket? Det finns en smart lösning – puder med spf. Här får du dessutom flera funktioner i en ask. Förutom filter mot UVA- och UVB-strålar så bli tonen jämnare och du slipper bli blank i t-zonen trots varmt väder. En dosa med puder är också enkel att få med sig och lätt att bara fiska upp för snabb uppdatering av både look och solskydd.

Bästa puder med SPF

puder med SPF från hawaiian tropic med somrig kokosdoft

Hawaiian Tropics har ett helt nytt solskyddande löspuder i Translucent Sun Protection Powder SPF 30. Detta är både snällt mot plånboken och väldigt lätt att få på tack vare sin borstförsedda behållare som fördelar ut formulan snyggt och jämnt. För att skydda borsten under dagen sitter det en ett skjutbart plaströr som du kan dra upp eller ner. Bonus är den klassiska kokosdoften som ger sköna sommarvibbar! Det här solpudret är transparent och ska därför passa alla hudtoner.

Annons

Translucent Sun Protection Powder SPF 30 från Hawaiian Tropic kostar 249 kr och ANNONS det finns här.

kompakt solpuder med SPF från Sensai

Lyxigt hudvårdande solpuder med skyddande egenskaper får du med Sensais vackra Silky Bronze Natural Veil Compact Powder. Här finns filter mot både UVA och UVB även om den förra inte kommer upp i nivå för att få ha märkningen med cirkel kring UVA som är standard för de flesta traditionella solskydd. Det här är dock perfekt att använda som ett extra skydd där solen träffar mest, det är ju ändå där du oftast vill ha den fina bronzer-effekten. Formulan är verkligen lätt och det fina här är att du kan använda den torr för en naturligt skirare täckning men också fukta svampen som följer med när du vill att den ska täcka mer.

Annons

Silky Bronze Natural Veil Compact Powder SPF 20 från Sensai finns i fyra nyanser, kostar 580 kr och ANNONS du hittar det här.

Ett av de första puder med solskyddseffekt som lanserades i smart och lättapplicerat borstformat var Colorescience Sunforgettable Brush-On Sunscreen SPF 30. Det här är en ikon som ger dig ett högt och brett solskydd mot både UVA- och UVB-strålar och dessutom ser till att huden håller sig snyggt matt. Detta är perfekt när du är på språng men också att ha i väskan om du gjort någon mer aktiv ansiktsbehandling och behöver vara extra noga med att fylla på skyddet på huden under dagen. Även om här bara finns fyra nyanser så kan du med mörkare och djupare hudton hitta en favorit i den som heter Deep. Vi gillar också förpackningen där du ser hur mycket som är kvar.

Annons

Sunforgettable Brush-On Sunscreen från Colorescience finns i fyra nyanser, kostar 665 kr och du hittar det här.

Klassiskt löst mineralpuder med SPF 15 från Bare minerals.

Vill du ha en bra täckande effekt och samtidigt få både hudvårdande och solskyddande egenskaper är klassiska Original SPF 15 Foundation från Bare Minerals ett bra val. Inte det smidigaste att ha med i handväskan men perfekt för att ge huden en fräsch och fin finish innan du går hemifrån. Här finns dessutom en stor mängd färger att välja på vilket gör det enklare att hitta din perfekta matchning. Och den blir nästan krämig när du arbetar in den, väldigt härligt. Den här puderformulan är också framtagen för att passa dig med känslig hud extra bra och gillas ofta av de med t ex rosacea. Anledningen är att pudret både dämpar rodnader, motverkar inflammationer och skyddar mot solen, det senare är en stor trigger till att huden blossar upp. Vill du kunna bättra på under dagen trots allt? Doppa en puderpuff i pudret och stoppa ner i ett kuvert så kan du fixa en lättare uppfräschning.

Annons

Original SPF 15 Foundation från Bare Minerals kostar 359 kr, finns i 16 nyanser och ANNONS du hittar det här.

Puder med spf 30 i färgglad hylsa från supergoop

Ett av de hetaste solskyddsmärkena just nu är Supergoop och där hittar du såklart ett puder med SPF som är perfekt att ha i väskan. Re-Setting 100 % Mineral Powder Sunscreen har SPF 30 och det här är ett högt skydd både mot UVA- och UVB-strålar. Formulan är transparent, vegansk och fri från talk. Förpackningen har en inbyggd borste med vridlås som håller den på plats när du är på språng. Förutom att använda under dagen är det här pudret med spf också toppen för att fixera smink, matt glans och jämna till hudtonen. Vi gillar att den gula färgen gör pudret lätt att hitta i necessären.

Re-Setting 100 % Mineral Powder Sunscreen SPF 30 från Supergoop kostar 389 kr och du hittar det här.

Annons

Så använder du puder med SPF

Bäst är att använda puder med SPF i kombination med en vanlig solkräm då det är mycket svårt att lägga på tillräckligt mycket av pudret för att nå upp till fullgott skydd. Har du grundat med en solkräm är det dock smidigt att toppa med pudret, både som sista steg i makeupen för att fästa övriga produkter, och under dagen. Tänk också på att hals och dekolletage behöver skyddas. Här brukar det vara bättre att använda en flytande solskyddsprodukt eftersom det är större partier av hud som ska täckas.

Annons