Tovigt hår tips
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla
0:46

Efter reklamen: Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla

(0:46)

Slå på ljud

Feminas skönhetsredaktör Jessica Blockström Hemberg delar varje vecka med sig av det senaste inom smink, hud- och hårvård. Av henne får vi bland annat lära oss om varför risvatten är en mirakelkur för håret, hur du får fina lockar med kardborrespolar, om Niveas nya serum mot fina linjer och om årets bästa mascara.

Med hennes expertis – vad är hennes bästa skönhetstips.

Här är Jessicas 5 bästa skönhetstips

1. Få bättre effekt av din deo

Tycker du att din deo tappat effekten? Det kan bero på att det fastnat bakterier som inte går bort med tvål och vatten. Använd ett exfolierande ansiktsvatten så får du bort både döda hudceller och de små illaluktande bacillerna och deon fungerar som vanligt igen.

Så blir din hudvårdsrutin mycket billigare – 7 smarta knep

2. Tar bort mascara under ögonen

Råkade du få mascara eller skugga under ögonen precis när makeupen var klar? Försök inte sudda med fingret eller en borste. Lägg ett lite tjockare lager med concealer över plumpen och svep bort med en ren pensel. Det får bort allt utan att det blir fläckigt.

3. Bättre finish med din foundation

Få en riktigt snygg och välsittande finish på din foundation genom att blöta makeupsvampen med settingspray i stället för med vatten. Arbeta in och låt torka. Det här ger otroligt fin lyster men också en skirare look på underlaget utan att det blir ojämnt.

4. Ögonskugga som eyeliner?

Settingspray kan användas till så mycket. Har du en ögonskugga i en färg som skulle vara superfin som eyeliner? Blöt en eyelinerpensel med just settingspray och plocka upp skuggan. Det fuktar inte bara upp den så du lättare får till en tunn linje. Resultatet kommer också att sitta väldigt bra.

5. Handkräm för friss

Man kan lätt bli tokig av statiska och ostyriga strån som flyger kring huvudet. Ta lite handkräm som du fördelar i handflatan och stryker över håret så lugnar det sig direkt och topparna samlas. Du behöver verkligen inte mycket, om du överdoserar kan resultatet i stället bli lite flottigt.

Frisyren som Hollywoods hårstylister rekommenderar för moget hår

Mest läst