Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Skönhetsredaktören tipsar: Bästa rengöringen för din hud

10 jul, 2024 
kvinna tvättar ansiktet med rengöring för sin hudtyp
En bra rengöring är första steget till en fin och välmående hud. Det gäller att hitta den som lyfter just din hud och förbereder den för resten av rutinen. Så vilken ska du välja? Vi guidar dig genom allt från lena mjölker till sköna balmer.
Annons
Årets feminista 2024: Vad är det bästa med att åldras?Brand logo
Årets feminista 2024: Vad är det bästa med att åldras?

Har du alltid tänkt att rengöring inte är så viktigt, det ska ju ändå sköljas av? Dags att tänka om. Det här första steget i hudvårdsrutinen kan både hjälpa och stjälpa huden beroende på vad du använder. En för kraftig rengöring kan strippa huden på viktiga oljor och störa balansen i barriären medan en rengöring som är alltför mesig inte kommer att få bort smuts och smink ordentligt och kanske därför ge både glåmigare och känsligare hud på sikt. Så vad ska man välja? Det viktiga är att du utgår ifrån din egen huds behov. Regeln att exempelvis löddrande rengöringar inte fungerar för en torrare hud stämmer inte längre. Det finns superbra geltvättar som passar även den mest känsliga. Och det finns oljor och balmer som fungerar utmärkt om du har fet eller kombinerad hud. Här är tips på några av de bästa rengöringarna som finns just nu.

Annons

Skönhetsredaktörens favoriter: Bästa rengöring för en fräsch hud

1/9

Toleriane Foaming Gel Hydrating Purifying Double Cleanser

La Roche Posay

Trots att det här är en gelbaserad rengöring är den mild och bra för känslig hud, den balanserar pH-värdet och innehåller både ceramider och glycerin för att återfukta och hålla huden mjuk.

2/9

Checks & Balances Frothy Face Wash

Origins

Den här fluffigt skummiga rengöringen passar extra bra till kombinerad eller fet hy då den bland annat innehåller grönmynta och turmalin som hjälper till att kontrollera överflödig olja utan att huden känns torr.

3/9

Foam Cleanser

Filorga

Denna härligt fluffiga mousserengöring med hyaluronsyra och extrakt från lilja tar bort smuts och smink, fräschar upp och lugnar samtidigt som huden förbereds för resten av rutinen.

4/9

Pro Collagen Rose Cleansing Balm

Elemis

Rengöring i lyxklassen är detta balm med rogivande rosdoft och len formula som smälter till olja när du masserar den över huden. Den ger näring, bevarar spänst och lockar fram lyster samtidigt som huden blir behagligt ren.

5/9

Lipid-Balance Cleansing Oil

Medik8

Den här lena oljerengöringen är en dröm för både känslig och mogen hud då den rengör samtidigt som huden får näring och blir både mjuk och fräsch. När du tillsätter vatten löses oljan upp och blir till en mjölk som går mycket lätt att skölja av.

6/9

Mini Beauty Towel Duo

Amelie Soie

Dessa mjuka tvättbara pads i mikrofiber behöver du bara blöta och sedan svepa över huden så får du bort smuts och vattenfast smink utan att tillsätta rengöring. Storleken gör dem dessutom perfekt att ha med på resa.

7/9

Hyaluronic Marine MeltAway Cleanser

Dr Dennis Gross

Den här snabbjobbande rengöringen med gelformula får verkligen smink och smuts att rinna av samtidigt som alger, aloe vera, hyaluronsyra och kiwi ser till att huden inte känns ett dugg torr efteråt. Används ihop med tvättduk eller tvättsvamp.

8/9

Squalane Cleanser

The Ordinary

Mild och återfuktande är det här plånboksvänliga och tvålfria rengöringsbalmet som blir till olja när du tillsätter vatten. Precis som namnet antyder innehåller den mjukgörande squalane.

9/9

Oxybiome Micellar Cleansing Water

Dermaceutic

I en generös flaska, som räcker en evighet, väntar detta rengöringsvatten som är favorit då det känns så milt och fräscht samtidigt som det verkligen gör jobbet när det kommer till smuts och smink. Det har dessutom balanserande effekt på hudbarriären och passar extra bra om din hud lätt får rodnader.

Fem tips för en bättre rengöring

  1. Gillar du att tvätta ansiktet på morgonen för att vakna till och känna dig fräsch – gör det. Om du svettas mycket när du sover är det också en god idé. Men om du har en väldigt torr och känslig hud kan det vara bra att hoppa över rengöring på morgonen när det är riktigt kallt ute och istället bara fräscha upp med vatten innan du smörjer in dig.
  2. Vill du rengöra som ett proffs? Då är dubbelrengöring ett knep att pröva. Om du inte har väldigt känslig hud, då rekommenderar inte jag att du rengör dubbelt. Dubbelrengöring görs alltid på kvällen för att på bästa sätt förbereda huden för produkterna som kommer efter. Steg ett är en rengöringsolja eller ett balm som masseras över huden för att lösa upp smink, solskydd och smuts, i slutet tillsätts vatten som löser upp oljan och gör den lätt att skölja av. Här får du också en cirkulationsboost som bonus. Steg två görs med en vattenlöslig rengöring, som mousse eller gel, för att ta bort den sista smutsen samt överflödig olja.
  3. Använder du micellärvatten som enda rengöring? Tänk på att den ska sköljas av, något många missar. Annars kommer det sitta kvar molekyler på huden som i förlängningen skulle kunna öka hudens känslighet och göra den irriterad. När du sköljer med vatten kan du känna att det är som en hinna på ytan som släpper. Den ska inte vara där.
  4. Passa på att massera din rengöring lite extra när du börjar kvällsrutinen, något som inte bara är skönt. Det är bra för cirkulationen och cellförnyelsen och ger huden en mer livfull och friskt rosig ton.
  5. Vardagslyx är att ladda med mjuka frottélappar du enkelt kan torka av din rengöring med. Fuktar du med riktigt kallt vatten får du dessutom en lugnare hud med mer lyster som belöning.
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"Brand logo
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"
Annons