Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Skönhetsredaktörens tips: smink med solskydd

24 jun, 2024 
två kvinnor sminkade med makeup som skyddar i solen
Med de här smart SPF-formulerade makeup-produkterna får du extra bra skydd till ansiktet i sommar.
Annons
5 sätt att bevara din hårfärg i sommarBrand logo
5 sätt att bevara din hårfärg i sommar

Sommaren är här med soliga varma dagar. Extra viktigt att inte slarva med solskyddet med andra ord. Att smörja in sig med en solskyddsprodukt är alltid det bästa. Men det finns också andra sätt att få på sig SPF. Idag kan du hitta en hel del smink som innehåller solskydd.

Så fungerar smink med solskydd

Förr i tiden var smink med SPF lite lurigt. Eftersom det är just smink krävs inte samma noggranna tester som med "riktiga" solskyddsprodukter. Många av produkterna skyddade egentligen bara mot UVB-strålar. Så är det till viss del fortfarande. Men idag kan du också hitta främst basprodukter där du får ett lika bra skydd som i en solkräm, mot både UVA- och UVB-strålar. Skillnaden är dock att du inte tar lika mycket produkt av smink som av en solkräm. För att komma upp i den SPF som står på förpackningen behövs ett tjockt lager som inte är speciellt smickrande.

Annons

Så hur ska man tänka? Se smink med SPF som ett komplement. Grunda med din solskyddande kräm när du gör morgonrutinen och använd sminket ovanpå. Du kan också ha puder eller en kompakt foundation i väskan för att fylla på skyddet under dagen, ett skönare sätt att bättra på din SPF än att lägga kräm ovanpå ditt smink.

Bästa makeup med SPF

Spana in skönhetsredaktörens favoritsminkprodukter som innehåller solskydd.

1. Moisturizing Mineral Skin Tint SPF30, Idun Minerals

Den här succébasen ger dig både fukt och skydd samtidigt som den jämnar ut hudtonen utan att egentligen synas, effekten är så fin och naturlig. I år har man dessutom utökat antalet nyanser så att fler kan hitta på pricken rätt. ANNONS Läs mer och köp den här.

moisturizing mineral skin tint från Idun minerals
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Oil-Free Compact Sunscreen SPF50+, Heliocare 360°

Foundation med skönt krämig formula i ask får du här, dessutom med ett riktigt högt solskydd. Du får en lätt täckande finish med lyster, produkten är vattenfast och det finns tre nyanser att välja mellan. Pearl är ljus, Beige medium och Bronze mörkast. Den senare kan du använda för att ge huden en mer solkysst effekt eller för lätt contouring. ANNONS Läs mer och köp den här.

Annons
Oil-Free Compact Sunscreen Protector från Heliocare
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.Hector Silva Mendo

3. CC Red Correct Foundation SPF25, Erborian

Den här ikonbasen är räddaren för alla med ljus hud och mycket rodnader. Förutom att korrigera och dämpa problemen direkt så innehåller den lättarbetade och gröntonade formulan lugnande centella asiatica och fukt. ANNONS Läs mer och köp den här.

CC Red Correct från Erborian
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. SuperNatural Radiance Tinted Serum SPF30, RMS Beauty

Den hetaste raketen på skin tint-fronten är denna foundation som är otroligt lätt på huden men ändå ger fin lyster och utjämnande effekt. Huden lyser igenom vilket gör resultatet väldigt naturligt. ANNONS Läs mer och köp den här.

Annons
Supernatural radiance tinted serum från RMS
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. 4-in-1 Pressed Mineral Foundation SPF15, Pür Cosmetics

Under locket till den här spännande produkten väntar ett puder med många fiffiga funktioner. Det är en foundation men du kan också använda den både som concealer och puder. Den passar speciellt bra om du vill ha en lite mer täckande finish och det finns många nyanser att välja mellan. Dessutom har den en lätt solskyddande effekt och innehåller välgörande ingredienser som ceramider, sheasmör, peptider och C-vitamin. ANNONS Läs mer och köp den här.

Annons
4-in-1 Pressed Mineral Foundation från Pür
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

6. UV Base SPF50, By Terry

Primer, daggig lyster och solskydd i ett får du med den här nyheten som har behagligt gelkrämig konsistens och blir helt transparent på huden. ANNONS Läs mer och köp den här.

UV Base SPF50 från By Terry
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons

7. Fantastick Multi-use Lipstick SPF15, LH Cosmetics

Det här är inte bara ett underbart läppstift med semitransparent färg och ljuvlig gelformula som jämnar ut läppytan och gör den snyggare. Det prisvinnande stiftet kan användas även för att ge ton till kinder, den har en lätt solskyddande effekt och är skönt återfuktande. Du hittar också allt från ljusa nudetoner till mer djupa och bäriga nyanser. ANNONS Läs mer och köp den här.

Fatastick Lipstick från LH Cosmetics
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

8. Mineral Liplux Tinted Lip Balm SPF30, Coola

Vill du ha en mer kompakt pigmentering och högre solskydd till dina läppar är det här stiftet en klassiker. Du får också mjukgörande och vårdande läppbalms-effekt tack vare trendiga ingredienser som ekologiskt cupuacus-smör och mangoolja. Det finns i fyra nyanser. ANNONS Läs mer och köp den här.

Annons
Mineral Liplux Tinted Lip Balm SPF30 från Coola
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

9. Makeup Setting Spray SPF30, Coola

Smink, hudvård och solskydd i en flaska får du med den smarta, sköna och svala favorit-misten som gör att du både kan fixera ditt smink men också fräscha upp det under dagen samtidigt som du bättrar på solskyddet. Den här fiffiga produkten är perfekt att stoppa i väskan dagar du är på språng. Var bara noga med att skaka flaskan innan du mistar! ANNONS Läs mer och köp den här.

makeup setting spray från coola
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons