Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa rengöringsmjölk för torr och känslig hy

08 jan, 2024 
rengöringsmjölk
Är du ute efter en vårdande och skonsam rengöring som samtidigt är effektiv?Med mild och skön rengöringsmjölk får du huden både ren, len och fint lystrig.
Annons

Har du kanske torr hy? Är den extra känslig? Eller har du fått både torr och känslig hy? Oavsett vilket så är den rengöring du väljer grunden till allt. En alldeles för kraftig kan göra huden både mer torr, irriterad, röd och överkänslig. Det är svårt att reparera vilket serum eller kräm du än smörjer in med efteråt. Här gäller det alltså att verkligen välja med omsorg.

Just för en känslig eller torr hud passar rengöringsmjölk extra bra. Dessa är ofta både snälla och återfuktande, behagliga att använda och du slipper den där strama känslan efteråt. När det är kallt är det också ett bra val, speciellt om du vill rengöra ansiktet på morgonen och behöver använda något som är milt och respekterar hudens viktiga barriär.

Rengöringsmjölk har dock fått ett ganska oförtjänt dåligt rykte. Många tror att huden inte blir ren och att du bara vispar runt smuts och smink med den här typen av rengöring. Men de nya moderna mjölkrengöringarna är något helt annat. Här har man lyckats kombinera ingredienser som verkligen gör något bra. Idag vet vi också hur viktigt det är att vara snäll mot hudbarriären vilket rengöringsmjölk ofta är.

Annons

Skönhetsredaktörens val: Bästa rengöringsmjölk

Spana in expertens fem favoriter när det kommer till cleansing milk-produkter med skönt mjölkig konsistens.

1. Gentle Cleanser Cream från SkinCeuticals

Lyxigt krämig är den här rengöringsmjölken som dessutom doftar ljuvligt fräscht av len citrus trots att här inte finns några tillsatta syntetiska parfymämnen. Rengöringen fixas med fettsyror från kokosnöt medan allantoin och glycerin lugnar och återfuktar. Kommer med pump i plastflaska. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

krämig rengöringsmjölk från skinceuticals
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen.

2. The Magic Milk från Mantle

Krämig i formulan är också denna rengöringsmjölk där du hittar ett helt pärlband med ingredienser som förutom att göra rent även jobbar för balans i mikrobiomet på hudytan. Här finns havreextrakt, mandelolja och squalane men också milt exfolierande enzymer från mango och papaya. Och som alltid i märkets produkter hittar du även lugnande CBD-olja i mixen. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Rengöringsmjölk med cbd från Mantle
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen.

3. Gentle Waterproof Makeup Remover Milk från Embryolisse

Vill du ha en parfymfri rengöringsmjölk som du också kan använda på ögonen för att bli kvitt mascara utan att det svider är denna franska apoteksfavorit ett tips. Bland de vårdande ingredienserna hittar du till exempel glycerin, kokosolja och sheasmör. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

parfymfri rengöringsmjölk från embryolisse
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen.
Annons

4. Lait Vip O2 från Biologique Recherche

Trots att denna andas franska skönhetssalonger så är formulan en av de mest moderna. De dyrbara dropparna är både härliga att massera över huden, effektiva när det handlar om att få bort smink samt små luftföroreningar och när du svept av formulan så är känslan djup återfuktning. Läs mer och köp den här.

lyxig rengöringsmjölk från biologique recherche
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen.

5. Checks & Balances Milky Oil Cleanser från Origins

Den här två-fas-rengöringen är som en olja när du applicerar den på torr hud men förvandlas till len mjölk så fort du tillsätter vatten. Bland de välgörande ingredienserna finns glycerin, mandelolja och squalane. Glöm inte att skaka flaskan innan du börjar. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
rengöringsmjölk och olja i ett från origins
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen.

Hur använder man rengöringsmjölk?

Bäst effekt får du genom att applicera din rengöringsmjölk på lätt fuktad hud och sedan massera en stund. Addera lite mer kallt alternativt ljummet vatten och massera lite till. Ta sedan en fuktad bomullsduk och svep av rengöringsmjölken med.

Har du väldigt mycket makeup? Då kan dubbelrengöring behövas:

  1. Använd antingen din rengöringsmjölk först på torr hud och massera in den.
  2. Lägg till vatten och svep av med fuktad duk.
  3. Upprepa men på fuktad hud.
    Tips! Du kan också kombinera din mjölkiga rengöring med en oljebaserad rengöring eller ett rengöringsbalm. De senare använder du först för att verkligen lösa upp smuts och smink och avslutar med rengöringsmjölken på samma sätt som ovan.
5 saker som kan lindra klimakteriebesvärBrand logo
5 saker som kan lindra klimakteriebesvär
Köp produkten här!https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N1536751.148832ALLER/B30924641.380366926;dc_trk_aid=571032047;dc_trk_cid=204653205;dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=;tfua=;ltd=;dc_tdv=1
Annons