Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Röda naglar – så fixar du julens snyggaste manikyr

06 dec, 2023 
AvJessica Blockström Hember
FotografInstagram/Essie, Atelier Rouge, studio Frida Selkirk
Röda naglar
Hitta inspiration och tips till säsongens finaste nageldekorationer och röda nagellack. Skönhetsexperten guidar dig till julens bästa manikyrer.
Annons

December är här och julen smyger sig snabbt närmare med en hel del helger och tillfällen att glamma till livet. Perfekta stället för att skapa lite extra julstämning är naglarna – och det visar sig att vi inte är de enda som älskar röda naglar och juliga dekorationer i manikyren den här tiden på året.

Sökningen efter "röda naglar" och "röda julnaglar" toppar verkligen just nu och det finns massor att inspireras av. Här är några av våra favoriter när det gäller juliga nagellooks.

Inspiration till röda julnaglar

Från klassiskt enfärgade röda naglar till julnaglar med detaljerade mönster och glitter – här är julens bästa nagelinspiration.

Klassiska röda naglar hos Atelier Rouge

Enklaste jul-looken på naglarna får du med ett klassiskt tomterött nagellack, det ger julkänsla även om det är en färg som fungerar året om. Ge det gärna lite extra glans med ett gel-liknande topplack. Här färgen BonBon från Atelier Rouge. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Nagellack i nyansen BonBon från Atelier Rouge
Klicka på bilden för att komma direkt till nagellacket.

Röda naglar med glitter

Hos Essie hittar du den här fina looken som är lätt att fixa själv. Basen är röda naglar som penslas med glitterlack längst ut på toppen. Vill du få till det riktigt proffsigt kan du även lägga till den lilla vita stjärndetaljen på längfingret, något som faktiskt inte är så svårt. Du drar helt enkelt med ett vitt lack i två tunna streck.
Det röda nagellacket är Essies nyans Forever Yummy. Läs mer och hitta det här. (reklamlänk)

Rött nagellack i färgen Forever Yummy från Essie
Klicka på bilden för att komma direkt till nagellacket.

Julnaglar i rött och guld

För den riktiga finliraren går den här eleganta julmanikyren att göra själv, du behöver nagellack i rött och guld plus en riktigt tunn dekorationspensel. En guldig kant på toppen går snabbt att få till, snöflingan kan behöva lite träning men börja med att rita på ett papper så du får in själva formen. Vill du ha hjälp på traven finns snöflinge-stickers att dekorera med, till exempel hos Lindex. Läs mer och köp dem här. (reklamlänk)

Nagelstickers för barn som passar lika bra för vuxna
Guliga nagelstickers för barn som passar lika bra till vuxna. Klicka på bilden för att komma direkt till dem.

Fransk manikyr med julkänsla

Både elegant och kul på samma gång är denna twist på fransk manikyr där du både har en så kallad "funky french", då toppen är röd istället för vit, men också juliga dekorationer som detalj. Dessa är gjorda på salong men det går att lacka själv. Lättast är den fina tomteluvan där du börjar med det röda och sedan lägger till det vita ovanpå. Det fina hjärtat går också att göra men kan behövas en smula övning eller att du tar hjälp av någon kompis. Det är lättare att måla på andra än på sig själv.

Annons

Julnaglar på salong

Har du ingen tid för pyssel med naglar eller kanske inte tålamodet? Boka tid på salong, du hinner. De här vackra och juliga naglarna har skulpterats och lackats hos en av de duktiga nagelstylisterna på Studio Frida Selkirk.

Tips för att lyckas med dekorerade röda julnaglar

1. Investera gärna i en smal pensel och ett så kallat "dotting"-verktyg som hjälper dig med detaljerna. Double-sided Dotting Tool från Atelier Rouge är smart med två storlekar på kulan. Läs mer och köp verktyget här.

Pensel med dubbla sidor för att måla detaljerade detaljer med nagellack.
Klicka på bilden för att komma direkt till nagelpenseln.

2. Arbeta med rena verktyg, ha en pensel till varje färg.

3. Låt varje lager eller dekoration torka innan du fortsätter. Annars finns risken att det förstörs om du råkar komma åt dem.

4. Försegla med glansigt topplack för att få det att hålla.

Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltid
Annons