Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Bästa primer för mogen hy

01 dec, 2023 
Primer mogen hy
Svårt att få basen jämn? Får du inte till lystern? Eller bara trött på att sminket inte sitter hela dagen? Det här är produkten som löser problemen!
Annons

Primer är en riktig hjälteprodukt i sminkrutinen och den kan vara extra hjälpsam när huden inte längre är helt slät och mjuk – en utmaning som många med mogen hy har. Men inte alla har upptäckt denna multifixare.

Vad är primer?

Det finns en rad olika varianter idag, allt från återfuktande till porutjämnande. Gemensamt är att produkten ska göra så att din bas får ett bättre underlag att fästa i och därför lägger sig både snyggare och sitter längre. Genom att din hudvård inte får chansen att mixas med makeupen så kommer ditt smink hålla. Man kan se den som en dubbelhäftande tejp, men mycket behagligare.

Bästa primer för mogen hy

När huden inte är helt slät, kanske saknar lyster och lätt blir torr så finns det primers som är särskilt bra. Här har utveckligen gått framåt rejält och det finns idag luftigt sköna konsistenser som är lätta att applicera. Precis som mycket annat på makeupfronten just nu innehåller många primers hudvårdande ingredienser som till exempel hyaluronsyra, vilket ger en fräsch bonuseffekt. Många har även ljusreflekterande pigment som här hamnar under din foundation, vilket gör att lystern blir väldigt mjuk och naturlig. Här är redaktionens favoriter just nu!

Annons

1. Radiance Primer Broad Spectrum SPF 35 från Nars

Trots att denna pärla har flera funktioner i en så är primern lätt som en fuktlotion på huden. Förutom att jämna ut ger den en härligt återfuktad lyster som sitter i hela dagen och dessutom skyddar den mot solen med en relativt hög SPF. Läs mer och köp den här.

solskyddande primer med lyster, Radiance Primer Broad Spectrum SPF 35, från Nars
Klicka på bilden för att komma direkt till primern.

2. Hydro Grip Primer från Milk Makeup

Superhyllad gelprimer som verkligen får sminket att glida på snyggt och sedan sitta som limmat, utan att det känns stramt eller på andra sätt obekvämt. Formulan kan uppfattas lite klibbig till en början. Men det försvinner så fort du har fått den på. Efter det är effekten återfuktande, med aloe-vatten, blå agave och fikonkaktus-extrakt. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
primer med sugproppseffekt: Hydro Grip Primer från Milk Makeup
Klicka på bilden för att komma direkt till primern.

3. Wonderglow Instant Soft-Focus Beauty Flash från Charlotte Tilbury

Hyaluronsyra och peptider hittar du i den här lättapplicerade primern som är toppen för en normal till torr hy. Du får också en extra dos med glow och den fungerar som ett filter när det kommer till att dämpa porer och linjer. Det gör att du både kan använda den under makeup men också dagar när du bara vill att huden ska se lite klarare och fräschare ut. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
primer med utjämnande effekt på yta och ton, Wonderglow Instant Soft-Focus Beauty Flash från Charlotte Tilbury
Klicka på bilden för att komma direkt till primern.

4. "Re" Evolve Radiance Locking Primer från RMS Beauty

Vill du ha en primer med naturliga ingredienser som ändå presterar i toppklass är denna ett hett tips. Den speciella gelen innehåller ett komplex av hyaluronsyra, squalane och extrakt från aubergine som ger fukt och gör huden fastare utan att det känns tajt. Underlaget blir betydligt jämnare med tydligare lyster. Bonus också för att den finns som refill och det är riktigt enkelt att byta. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
primer med naturliga ingredienser och lyfteffekt, "Re" Evolve Radiance Locking Primer från RMS Beauty
Klicka på bilden för att komma direkt till primern.

5. Pure Canvas Power Primer Supercharged Essence från Laura Mercier

De lättaste primerdropparna som finns hittar du här, så pass att man knappt kan förstå att denna mjölkiga formula kan ge någon primereffekt. Men precis det får du. Huden känns fräschare, får en naturligt återfuktad glow och jämnas ut. Dock ger den inte en helt slät yta, lite struktur kommer du att se. Resultatet blir snarare din egen hy fast lite finare och makeupen sitter väldigt fint. Bland de hudförbättrande ingredienserna finns glycerin och peptider. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Mjölkig hudvårdande primer, Pure Canvas Power Primer Supercharged Essence från Laura Mercier
Klicka på bilden för att komma direkt till primern.
Sofia Wistams fransknep - alltid långa ögonfransarBrand logo
Sofia Wistams fransknep - alltid långa ögonfransar
Annons
Annons