Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Blev av med kala fläcken på tre månader – så gjorde hon

24 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Kvinnans håravfall före och efter.
Att ha kala fläckar eller på andra sätt drabbas av håravfall är vanligare än man tror – och det kan gå att motverka.
Nu visar en kvinna hur hon blev av med sin kala fläck mitt på huvudet med hjälp av bara två ingredienser under tre månaders tid.
Annons
Sofia Wistams hårtips - så tar hon hand om håretBrand logo
Sofia Wistams hårtips - så tar hon hand om håret

Håravfall kanske främst förknippas med män, men det är också vanligt att kvinnor drabbas av håravfall på olika sätt – håret kan bli tunnare, eller så får du kala fläckar på huvudet. Att du drabbas av håravfall som kvinna kan ha många olika anledningar, och det kan vara svårt att veta varför och hur man ska göra för att motverka det.

Något som hjälper många med mildare håravfall är rosmarinolja, och tipset har spridits som en löpeld på sociala medier. Nu visar frisören Lucky upp hur hon hjälpt en av sina kunder bli av med en kal fläck på huvudet på bara tre månader – med hjälp av två enkla ingredienser.

Annons

– Det är bevisat att rosmarinolja stimulerar hårsäckarna och hjälper håret växa, samt gör att man får ökad blodcirkulation i hårbotten. Det kan användas av både män och kvinnor. Ha det i håret minst tre till sex timmar, eller över natten, säger frisören.

Kvinnan i videon har blandat rosmarinolja med ricinolja två gånger i veckan för att få tillbaka håret på den kala fläcken, och få en fylligare frisyr.

Det ska du tänka på med rosmarinolja

Att blanda ut rosmarinoljan med en annan olja är ett av tricken för att det ska fungera och främja hårtillväxt. Tiktok-profilen Deepa Berar har gjort en uppskattad video med vanliga misstag många gör när de använder rosmarinolja, och varför det inte fungerar för just dem.

Annons

– För det första så kanske du inte har hittat vad som faktiskt orsakat håravfallet från första början. För det andra använder du oljan fel. Du måste blanda ut den med en bärande olja, som ricinolja. För det tredje kan din kropp ha brist på något av ämnena som gör att håret växer. Och för det sista så kanske din kropp bara är känslig mot rosmarin.

Rosmarinolja

Den här rosmarinoljan är gjord av ekologisk olja från Spanien. Läs mer och köp romarinoljan här (reklamlänk).

Rosmarinolja från better you
Klicka på bilden för att komma direkt till oljan.
Annons