Artikeln innehåller reklamlänkar
concealer under ögonen
3:54

Efter reklamen: Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

(3:54)

Slå på ljud

Concealer kan vara sminkväskans lilla mirakel. För att den ska fungera på rätt sätt är det dock viktigt att den inte syns när du är klar. En alltför uppenbar concealer drar tyvärr uppmärksamheten till sig istället för att trolla bort dina problem. Så hur ska man tänka? Kolla här.

Skapa ett slätt underlag

Precis som för all annan makeup är hudvården viktig. En hud som är välpeelad och ordentligt återfuktad ger din concealer bättre förutsättning att glida på lätt och lägga sig snyggt och osynligt. Ett knep är att använda en tvättlapp med ljummet vatten när du tar bort din rengöring. Det hjälper till att ta bort eventuellt fnas.

Så gör du för att inte solglasögonen ska förstöra sminket

Lär känna dina undertoner

Concealer med neutral underton

Om din concealer inte matchar undertonen på det du ska täcka kan effekten bli askig men också få produkten att synas mer. Ska du trolla bort mörka ringar eller täcka en plita behövs därför olika nyanser. Under ögonen är en ljusreflekterande formula som är något ljusare än din egen hudton bra och för att neutralisera de blå skuggan under huden behöver den gå åt en mer persika (för ljusa hudtoner) eller orange (om du är mörk) underton. Till plitor och brustna blodkärl är det bättre att ha en concealer som matchar din hudton perfekt, annars kommer det dra blickarna till sig. Vill du verkligen dämpa det röda är grönt vad du ska leta efter men då som en korrigerande produkt under concealern.

Punktmarkera plitorna

Det knepiga med en plita är ju att den ofta sticker upp en bit och kanske är en smula svullen. Huden är då lite glattare vilket gör att concealern lätt glider av. Grunda med en nedmattande primer och dutta sedan på en lite krämigare och kraftigare concealer med en liten pensel, tona kanterna. Fäst med pyttelite transparent och löst puder för längre hållbarhet.

rena makeupborstar

Background make-up soft brushes for artist, light color.

Slarva inte med tvätten

Att ha rena verktyg är alltid viktigt men blir än mer så när du ska arbeta på en finns eftersom det finns mycket bakterier här.

Så bra är Fentys nya concealer Bright Fix Eye Brightener

Lite räcker långt

När du vill dölja mörka ringar är det mycket bättre att börja med lite produkt. Du bör inte heller täcka hela området under ögonen. Titta istället var det är som mörkast. På de allra flesta är det just vid inre ögonvrån och kanske även ett litet parti precis vid yttre. Jobba in din concealer med fingertoppen men svep inte från sida till sida. Det blir mycket bättre om du försiktigt trycker in den med vertikala rörelser. Då slipper du få produkt som samlas i linjer och rynkor.

concealer som ger full täckning

Full Cover Concealer från Makeup Up Forever har en vattenfast och krämig formula med matt finish och lång hållbarhet. Den finns här (länk till Apprl).

hudvårdande concealer från By Terry

Hyaluronic Hydra-Concealer från By Terry är återfuktande, lätt och fräsch med en stor dos hudvård och en liten uppljusande effekt, en perfekt kompis under ögon och runt näsvingar. Den finns här (länk till Apprl).

Så tvättar du dina sminkborstar – steg för steg

concealer palett från MAC

Studio Fix Concealer från MAC innehåller sex nyanser där du också hittar olika undertoner. Den finns dessutom för flera olika hudtoner. Du hittar den här (länk till Apprl).