Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Omtvistade hårprodukten Dream coat – så bra är den

17 aug, 2023 
dream coat från color wow mila kunis med blankt friskt hår
Är glänsande blankt och slätt hår ditt mål sägs det här vara drömprodukten. Men det finns också en hel del som inte håller med om storheten. Vi reder ut turerna kring snackisen från Color Wow.
Annons
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

Drömmer du om en produkt som gör håret slätt, blankt och frissfritt? Om du håller till på sociala medier som Tik Tok har du säkert stött på en av de mest hajpade produkterna just nu som utlovar just detta. Det är också Chris Appletons favoriter och han är frisören och stylisten som ligger bakom Jennifer Lopez vackra hår. Dream Coat från Color Wow lanserades visserligen för flera år sedan men har fått ett uppsving på senaste tiden och därför plötsligt sålt slut överallt. Men vad är det här för mirakelprodukt? Och fungerar den verkligen så bra som många säger?

Det här är Dream Coat från Color Wow

dream coat från color wow

Precis som Olaplex är Color Wow ett märke och inte en produkt. Man startade egentligen med fokus på färgat hår men med tiden har namnet blivit synonymt med sin stjärnprodukt, sprayen de flesta tänker på när de pratar om Color Wow. Dream Coat är en stylingprodukt som ska släta ut håret, ge det superglans och eliminera all friss. Effekten ska, enligt märket, också hålla i sig i flera tvättar trots fukt i luften, duschar och annat som lätt får frisyren att krulla upp sig och fall att ge sig till känna. Så vad är det som gör den så bra? Till stor del handlar det om silikoner

Annons

Passar Dream Coat ditt hår?

Meningarna om Color Wows Dream Coat splittrar internet. Många älskar den här stylingprodukten och vad den gör med deras hår medan andra blir besvikna. Här listar vi vad som fungerar och vad som inte är lika bra.

Plus med Dream Coat från Color Wow

  • Håret blir slätare och får mer glans.
  • Produkten är smart förpackad och lätt att dosera.
  • Många upplever att effekten håller i sig flera tvättar vilket gör att du inte behöver använda den efter varje schamponering.

Minus med Dream Coat från Color Wow

  • Du behöver mycket produkt varje gång du använder den vilket gör den odryg.
  • Dream Coat måste användas ihop med värme för att fungera, formulan aktiveras när du fönar eller plattar håret. Viktigt är också att den används i handdukstorkat hår, inte blött och inte torrt.
  • Det finns två varianter av silikoner högt upp på ingredienslistan till Dream Coat. Silikoner är inte farligt men om där är en stor mängd och om du använder produkten ofta kan det som till en början känns glansigt och silkigt så småningom få håret att upplevas glasigt, flottigt och skört. Anledningen är att det kan vara svårt att få bort silikonerna med allt för milt schampo, t ex utan sulfater.
  • För att undvika att det byggs upp produkt på stråna behöver du använda ett djuprengörande schampo med jämna mellanrum.

Visste du att...

Det finns flera Dream Coat? Förutom originalversionen lanserades en Dream Coat för lockigt hår för några år sedan. Många misstar denna för att ha samma effekt som ursprungsversionen men anpassad för just lockigt hår men målet här är att få lockarna att bli mer definierade och tydliga, det vill säga inte att göra håret blankt och slätt. Vill du ha det senare - leta efter flaskan med svart text! Den finns numera även i en kraftfullare version, Dream Coat Extra Strength.

Dream Coat från Color Wow kostar 389 kr/200 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons