Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Snyggt och fräscht hår efter träningen – smarta knepet

19 dec, 2023 
Micellärvatten i håret
Med det här enkla knepet slipper du börja om med hårtvätt och styling varje gång du tränat – även om du svettats rejält.
Annons

Vare sig du kämpar på gymmet, älskar att springa i skogen eller kör intensiva yogapass är det ofta samma sak. Kanske har du duschat på morgonen och fixat håret men när du är klar med träningen så har stylingen blivit både svettig, platt och rufsig på fel ställen. Att tvätta håret igen och börja om med hela stylingen tar för mycket tid, speciellt om du klämt in träningen i ett stressat schema. Så vad göra? Du vill ju helst känna dig snygg i håret resten av dagen.

Många tar till nödlösningen och använder torrschampo för att slippa gymhårs-looken. Men det ger ofta resultatet att det svettiga håret istället bara känns kladdigt och ostyrigt och dessutom med en matt vit hinna över det hela. Det finns faktiskt ett mycket smartare knep som både går snabbt och får håret att se både fräscht och snyggt ut.

Knepet som fräschar upp håret när du tränat

kvinna som tränar med hantlar och har svettigt hår

Hemligheten är att använda ett micellärvatten för fet till kombinerad hud. Ja, ett sådant du har i ansiktet för att ta bort smink och smuts. Det kan låta tokigt men är så bra! Förutom micellärvattnet (reklamlänk) behöver du en tom och ren sprayflaska samt en hårfön. Du häller över micellärvattnet i sprayflaskan och slänger ner i gymväskan tillsammans med en rundborste.

Annons

När du har tränat klart gör du bara så här:

  1. Spraya ditt micellärvatten i det svettiga håret.
  2. Ta gymmets hårtork (om du inte släpat med dig din egna) och en rundborste. Föna håret torrt samtidigt som du formar det med borsten. Färdigt!

Hur fungerar det?

Det låter kanske för bra för att vara sant men fungerar faktiskt utmärkt. Micellärerna i rengöringsvattnet suger åt sig svett och fett från håret så att det både ser rent ut och känns rent. Till skillnad mot torrschampo får du också en fin glans på håret istället för en massa lager av puder och föningen både torkar och fixar den snygga finish du önskar. Testa själv!

Micellärvatten, Garnier

SkinActive Micellar Cleansing Water från Garnier är både prisvärt och effektivt micellärvatten som både rengör och fräschar upp utan parfym. Läs mer och köp det här (reklamlänk).

micellärvatten för kombinerad hy
Klicka på bilden för att komma direkt till micellärvattnet.
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen på
Annons