Artikeln innehåller reklamlänkar
Kvinna med vackert hår dricker te
2:54

Efter reklamen: Här får Feminas chefredaktör en total hår-makeover

(2:54)

Brukar du trycka på snooze-knappen lite väl många gånger? Känns det som om minuterna är för få varje morgon? Du är inte ensam. Man står där och försöker få ihop looken men tiden räcker helt enkelt inte till för att äta frukost, duscha, sminka sig, torka håret och dessutom styla det. Vi har dock hittat några riktigt bra genvägar som hjälper dig att få till det.

1. Dagen före-tricket

modernt torrschampo som verkar utan att synas

Vill du slippa tvätta håret men behöver fräscha upp frisyren? Kör i torrschampo innan du lägger dig på kvällen. Då hinner produkten fördelas över håret och suga upp fett vilket gör att du bara behöver borsta igenom håret på morgonen för en nytvättad look. Vi gillar Dry Clean från Lernberger Stafsing som ger bra effekt utan att synas i håret. Det kostar 209 kr/300 ml och finns här (länk till Åhléns).

Tidernas bästa parfymer – hela listan

2. Lägg tid, spara tid

Brukar du plattånga håret eller göra lockar? Lägg några minuter extra på din styling när du väl gör den. På så sätt kan du få resultatet att hålla i flera dagar genom att sätta upp det i en lösare knut till kvällen och sedan bara reda ut med fingrarna och puffa upp det med lite torrschampo på morgonen dag tre och fyra. Det viktiga är att du grundar med bra och vårdande produkter som ger stadga men samtidigt inte blir för kraftiga, de ska inte tynga ner håret.

3. Lockar när du sover

Vill du vakna till snygga lockar? Har du lite längre hår kan du fixa det utan värme genom att twista håret runt en scarves eller fläta det innan du går och lägger dig.

Jag har testat hundratals ansiktspeelingar - den här är min favorit

4. Kudd-knepet

kudde av mullbärssiden

Vaknar du alltid med trassligt hår och veck på fel ställen? Tycker du håret känns torrt när du går upp? Investera i örngott av siden. Det gör dessutom att en frisyr du lagt tid på att fixa, oavsett om det är en fönad look eller tjusiga lockar, inte kommer ruggas upp lika mycket. Siden får stråna att glida runt istället för att trasslas ihop. Dessutom suger inte silke åt sig lika mycket fukt som bomull vilket gör att dina nya örngott kommer vara bra för både håret och huden. Hos Amelie Soie hittar du Beauty Silk Pillow av mullbärssiden som är toppen. De kostar 995 kr och finns här (länk till Lyko).

Nu finns årets första skönhetskalendrar att köpa!

5. Fixa friss i topparna

smart creme som tar bort friss

Ibland kliver man upp ur sängen och frisyren ser helt okej ut. Förutom topparna som frissat till sig och förstör det hela. Lösningen är några droppar återfuktande serum som du bara lätt kramar i. Dra en bredtandad kam igenom och du har frisyren klar. Favorit till detta är Night Cap från Living Proof som egentligen är tänkt som en nattmask. Den kostar 289 kr/118 ml och finns här (länk till Åhléns).

Mer läsning

Femina