Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så bra är miljövänliga nagellack: vi testar!

12 okt, 2022 
AvJessica blockström hember
Miljövänliga nagellack.
Älskar du nagellack men önskar en mer miljövänlig manikyr? Spana in de här alternativen som är fria från de mest ifrågasatta ingredienserna men ändå sitter riktigt bra och finns i regnbågens alla färger.
Annons
Video: Så får du starkare naglar – fem tipsBrand logo
Video: Så får du starkare naglar – fem tips

Green Natural Nail Colour

Manucurist

Green Natural Nail Colour, Manucurist.
Green Natural Nail Colour, Manucurist.

Lättflytande och lätt­målat lack där flera traditionella ingredienser ersatts med allt från bomull och bambu­extrakt till potatis och vete. Den högpigmenterade formulan torkar förvånande snabbt och trots den ganska rinniga konsistensen behövs bara ett lager för att det ska bli heltäckande. Finns i många härligt klara nyanser.

Pris: Ca 175 kr/15 ml.

Nail Polish

Kure Bazaar

Nail Polish
Kure Bazaar.
Kure Bazaar.

En av de första att kombinera mer miljövänlig formula med hög kvalitet. Innehåller 90 procent naturliga ingredienser, som cellulosa, vete och majs. Penseln är tunn vilket gör att du kommer åt bra i kanterna. Det finns otroligt många färger, från ballerina­rosa till guldskimrande plus senaste årens hetaste: Bubble Vvee som ger coolt glossig och fräscht rosig look.

Annons

Pris: Ca 185 kr/10 ml.

Nail Polish

London Grace

Nail Polish
London Grace.
London Grace.

Veganskt lack med krämig 10-free formula med imponerande glans. Borsten är åt det smalare hållet, lacket sitter lika bra som ett traditionellt och du hittar många både moderna och roliga färger. De flesta har rika pigment, då behövs endast två lager för perfekt täckande finish. Kul kuriosa är att man lanserat två kollektioner med svenska Oh la moon.

Pris: Ca 640 kr/12 ml.

Good. Kind. Pure. Lasting Colour

Sally Hansen

Annons
Good. Kind. Pure. Lasting Colour, Sally Hansen.
Good. Kind. Pure. Lasting Colour, Sally Hansen.

Ett veganskt lack där inte bara formulan utan även borsten är tillverkad av växtbaserade ämnen. Den senare är av det bredare slaget vilket gör att du täcker nageln i ett drag. Här finns nyanser från ljust beige till klarrött men för att få helt kompakt färg behöver du pensla flera lager. Trots det torkar lacket relativt snabbt, resultatet blir väldigt jämnt och det sitter i flera dagar.

Pris: Ca 108 kr/10 ml.

Nail Polish

Atelier Rouge

Nail Polish, Atelier Rouge.
Atelier Rouge.

Närproducerat nagellack i söta flaskor. Formulan är vegansk och till 80 procent naturlig. Här finns alltid de senaste trendfärgerna, med en limiterad kollektion varje säsong. De mindre flaskorna gör att du kan byta färg ofta utan att det blir alltför dyrt. Minus är att korken ofta sitter knepigt till och gör det avigt att måla och att konsistensen varierar. Ibland är den tunn, ibland väl kraftig.

Annons

Pris: Ca 99 kr/8 ml.

Tips: Se till att nagelytan är helt fri från creme, smuts och olja innan du börjar lacka och försegla gärna med överlack. Då får du ett resultat som sitter mycket bättre.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Se också: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Se också: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
Annons