Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

3 nageltrender som är heta i höst

31 aug, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografkristina paukshtite/pexels
gröna naglar med bladdetaljer
Hösten bjuder på sköna gröna nyanser, glaserat polerade effekter och glittrande metalldetaljer på naglarna.
Annons
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealerBrand logo
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

Nu växlar inte bara vädret. Det är skifte i garderoben till varmare kläder, kanske byter du också ut sommarens doft till en varmare höstvariant. Och precis som makeupen ändrar färg när vi går mot mörkare tider så kommer längtan efter en annan palett på naglarna. Så hur ser trenderna ut på nagelfronten det här året? Vi har samlat de tre största nagellookerna här.

Trend 1 Glazed donut nails

glazed donut nail av zola

Hailey Bieber och hennes nagelstylist Zola Ganzorigt ligger bakom en av de största nageltrender som någonsin setts sedan den franska manikyren slog igenom. Glazed donut nails är inte bara en succé på Tik Tok. Denna vackra och eleganta nagellook har spridit sig som en löpeld och nu blivit en favorit hos både ung som gammal. Det är inte svårt att förstå varför. Glazed donut nails är ju som den franska manikyrens lillasyster. Lika fräsch och enkel med sin glaserade finish, passar till alla tillfällen och är samtidigt en detalj som verkligen lyfter looken. En nagelstil man känner sig snygg i helt enkelt. Så hur gör du?

Annons

Så får du till glazed donut nails-looken

Tricket är att ha ett lack i en ljust mjölkig nyans som bas. Den kan ha ton av rosa, lila, blått osv. Det väljer du själv vad du gillar. Ovanpå den penslar du ett effektlack. Hos Essie finns nylanserade Iced Out FX i Expressie-familjen. Vill du vara lite mer avancerad? Grunda med Iced Out, pensla ett lager mjölkrosa lack ovanpå och så på med ett lager Iced Out till. Avsluta med transparent och glossigt överlack.

Gillar du inte att nageltoppen lyser igenom? Då är tipset att lacka två lager med ditt ljusa lack och endast toppa med effektlacket.

essies effektlack expressie i iced out

Iced Out FX från Essies Expressie finns i flera olika färger och du hittar det här (reklamlänk).

Annons

Trend 2 Sköna gröna lacknyanser

gröna naglar på selena gomez signerade nagelstylisten tom backik

Salvia var en av de stora nagelfärgerna vi lackade med i vår. Den gröna trenden fortsätter men blir något mörkare. Inspirationen är mer skog än gröna örter. Här hittar du allt från mer traditionella krämiga lack till häftigt skarabé-glänsande effekter. Det senare görs bäst hos en duktig nagelstylist.

gröna naglar med skimrande skarabé-effekt

Trend 3 Glittrande metalldetaljer

silverkantade naglar av betina goldstein

Negative space, det vill säga en naturlig nagel som pryds med få enkla detaljer, har varit en trend några år nu. Du har säkert sett singelprickslooken som prytt allt från skönhetsredaktörer till modeorakel. Nu går trenden vidare och istället för en svart prick eller vit linje mitt på naglarna så görs detaljerna i skimrande silver eller guld som en ram. Fint och ganska enkelt att fixa helt själv. Tips är att grunda med ett transparent lack först.

Annons
vackra blomdetaljer på naken nagel

Gillade du pricktrenden så finns en förlängning av den i negative space-genren. Här ser vi t ex svarta blommor som blir likt vackra skuggeffekter på naglar. Kolla här ovan så fint! Inte lika enkelt att fixa som en prick eller en rak linje. Det här gör du bäst på salong om du inte är riktigt fingerfärdig.

Annons