Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna med bara ben och bok på en filt
0:34

Efter reklamen: Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

(0:34)

Slå på ljud

Just nu börjar benens högtid när sommarshorts och kortare kjolar plockas fram ur garderoben. Så här i början av säsongen är det dock många som upplever att huden ser blek, ojämn och trött ut. Innan solen hunnit ge lite färg kan det vara skönt att hjälpa naturen på traven. Då finns såklart brun utan sol. Men ibland är tiden för knapp att hinna med alla förberedelser som behövs för ett bra bus-resultat. Många tycker dessutom att det är krångligt. Så hur ska man göra när man ska på fest på kvällen, tänkte ha den snygga korta kjolen och benen lyser vita? Då finns en speciell typ av produkt som kan fixa färgen i en handvändning, makeup för kroppen.

Trolla med färg

Häng med när Dior sätter stilen på Stockholms vackraste terrass

Tonade bodylotions och skimrande kroppskrämer är perfekt när du snabbt vill få bruna ben med fin lyster. Ett lager med en sådan här lätt skimrande färg kommer inte bara ge en jämnare ton. Ljuset från solen reflekteras lättare när huden är slät och glimrande vilket kommer att få den att se slätare och fräschare ut. Många av dem har dessutom hudvårdande egenskaper vilket gör att du kan byta ut dem mot din vanliga lotion. Här är fyra varianter som ger effekt direkt, går lätt att tvätta bort och är otroligt enkla att använda.

Kroppsmakeup med glossigt skimrande finish

gel som ger glossig solbrun färg

Lyxigt solkysst och glansig look får benen med Instant Tan Finishing Gloss från St Tropez, en ny gel som är otroligt smidiga att arbeta ut, ger tillfällig ton och som på ett snyggt sätt framhäver kroppens former.

Instant Tan Finishing Gloss från St Tropez kostar ca 179 kr/100 ml och du hittar den här (länk till Nordicfeel).

Smarta paletter som sparar plats i resväskan

Kroppsmakeup med strumpbyxe-effekt

lotion som ger lyxigt lystrig strumpbyx-effekt

Först ut att kallas "strumpbyxa på tub" var Nannic Golden Legs då den just ger otroligt snygg effekt på benen. Det här är en vattenfast kroppsfoundation som får hudtonen att se jämnare ut, döljer blodkärl och ger ett smickrande skimmer. Formulan har nyligen uppdaterats och är nu vegansk och består av vegetabiliska oljor. Den finns i två nyanser: Beige som passar en ljusare hud och Bronze som ger riktigt solkysst resultat.

Golden Legs från Nannic kostar ca 419 kr/30 ml och du hittar den här (länk till Hudoteket).

Kroppsmakeup med matt finish

Bondi Sands trio som ger huden solbrun färg

Bondi Sands har inte mindre än tre färgade kroppskrämer som ger lite olika effekt. Här kan du välja om du vill ha en matt, skimrande eller mer glossig finish. Alla är lätta att sprida ut, lägger sig snyggt jämnt över huden och har en ganska täckande effekt. Du kan också använda dem i ansiktet om du skulle vilja, fint är t ex att ha den matta som contoruring för en somrig känsla å huden.

GLO från Bondi Sands kostar 199 kr/100 ml och du hittar dem här. (länk till Åhléns)

Här är solskyddet du som hatar solskydd kommer älska

Snabb färg plus bus-effekt

mousse med både buseffekt och direktfärg

Hos Ida Warg finns produkten där du kan få det bästa från två världar. Det är en brun utan sol-mousse men med guidefärg som ger huden riktigt snygg solkysst ton direkt. Medan du njuter av den utvecklas brun utan sol-ingredienserna under. Efter 12 timmar har du fått en mer hållbar färg som sitter i några dagar. Här kan du också välja mellan två nyanser: Medium Dark och Extra Dark.

Instant Self-Tanning Mousse från Ida Warg Beauty kostar 179 kr och du hittar den här. (länk till Lyko)

Boosta effekten med skrubb

Vill du ha ännu bättre effekt av din "strumpbyxa på tub" är det enklaste sättet att skrubba huden först. Börja i duschen med skön peeling för att få fart på cirkulationen och få bort döda hudceller . Det gör den extra len och mjuk, den får en finare ton i grunden och du får en bättre bas för färguppfräschningen. Arbeta i cirklande rörelser från fötterna och uppåt. Var extra nog runt anklar och knän. Vill du ha en lite rivigare effekt peelar du på torr hud och sköljer sedan av i duschen.

Hur får jag snyggaste resultatet av min kroppsmakeup?

smart handske att applicera kroppsmakeup med

För att verkligen sprida ut färgen jämnt och snyggt så du får en riktigt naturlig finish är det allra bästa att använda en applikatorvante. En mycket bra sådan är Reusable Application Mitt. Den kostar 69 kr, går att tvätta, kan användas på båda sidor och du hittar den här. (länk till Lyko)