Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Smarta knepet – så skapar du den perfekta hästsvansen

06 jul, 2021 
Blir tofsen lite lam när du svänger upp håret? Halkar den snabbt ner i nacken? Då ska du spana in det här enkla tricket.
Annons
Skönhetsredaktörens bästa torrschamponBrand logo
Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

Drömmer du om den perfekta hästsvansen? Det finns många saker som kan gå fel men ett vanligt problem är att tofsen inte blir så fluffig som du önskar och dessutom hasar längre och längre ner under dagen. Men det finns lösningar på allt och en just nu ständig källa till detta är Tik Tok där du hittar detta tips.

Snodd-tricket

scrunchie ger bästa tofsen

Du behöver en snodd och gärna en scrunchie då det ger extra bra effekt. Samla ihop håret högt bak i nacken och dra hela svansen igenom snodden en gång. När du ska dra den ett varv till delar du först svanshåret i en övre och en undre del. Flippa den övre över huvudet och låt det ligga där så länge. Dra nu bara in det undre genom snodden. Är den fortfarande lite lös? Gör samma sak igen, dvs dra bara igenom den undre delen av svansen. Sista steget är att flippa tillbaka det övre håret så det lägger sig bakåt igen. Voila! Du har en hög och volymös svans à la häst. Vi har testat och det funkar faktiskt. För ännu bättre hållbarhet - grunda med några sprej med torrschampo.

Annons