Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nya trendfrisyren Wolf Cut är här – så ser den ut och så stylar du den

05 jul, 2021 
wolf cut
Det coolaste hårklippet just nu är en modern version av en älskad (och hatad) frisyrklassiker.
Annons
Skönhetsredaktörens bästa torrschamponBrand logo
Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

Det finns en ny frisyr som just nu fått extra snurr på Tik Tok och den är både cool i formen och har ett häftigt namn. För vem kan motstå en look som kallas Wolf Cut? På den populära kanalen är utmaningen att klippa till frisyren själv framför kameran men bäst blir det trots allt om du låter ett proffs hålla i saxen. Då kan du verkligen få en form som passar dig. För det är en häftig frisyr som ramar in ansiktet fint med sina uppklippta lager på lager samtidigt som den har den där moderna och mjuka naturligheten som är väldigt mycket 2021.

Annons

Vi bad Johan Hellström, frisör och ägare Björn Axén, berätta mer om Wolf Cut-klippet.

När dök Wolf Cut upp första gången?

- Jag skulle säga att den här trenden är väldigt retro. Den har mycket 60-tal i sig. Det är den gamla hockey-frillan men med en modern touch.

Vilka är de viktigaste dragen?

- Att håret är uppklippt, flikigt och lite ”pälsig” i texturen. Längderna uppe på huvudet är något längre än hockyfrillans original där längderna på toppen var korta.

Annons

Hur ska man tänka när man stylar en Wolf Cut?

- Här rekommenderar vi vår saltvattenspray som du använder i fuktigt hår inför styling och föning. Tänka på att inte göra det för fint. Behåll det luggslitna och lite vilda. För att förstärka pälskänslan kan man avsluta med vårt Matt Wax som man värmer upp i handflatorna och stökar till håret – perfekt för den vilda texturen.

Produkterna som fixar stilen

saltvattenspray från björn axen

Salt Water Spray och Matt Wax från Björn Axén kostar 145 kr resp 155 kr. Du hittar dem här (reklamlänk).

matt vax från björn axen

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons