Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Proffstipset: Så får du din krämskugga att sitta

18 nov, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografmeruyert gonullu samt ron lach/pexels
kvinna med lockigt hår sveper på ögonskugga med fingret
Trött på att färgen från ögonskuggan glider och lägger sig i globlinjen? Kolla in de här knepen som kommer öka hållbarheten och snyggheten på dina krämskuggor rejält.
Annons
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealerBrand logo
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

En av de stora trenderna på makeupfronten de senaste åren är krämiga produkter med allt från krämrouge till krämiga ögonskuggor. Inte konstigt med tanke på hur lätt det är att få på den här typen av produkter men också för att resultatet går att få väldigt naturligt och skirt, vilket ju också det är en trend. Det går verkligen att få till riktigt fina ögonlooker med krämskugga men det finns en baksida. De kan vara lite knepiga att handskas med om du inte är van. Det är framför allt ett problem som brukar uppstå - krämskuggan samlar sig i ögonvecket efter några timmar. Men det finns smarta och enkla knep som gör att du kan få ditt krämskugge-arbete att både bli jämnare, snyggar och hålla sig på plats. Här är våra bästa tips och tricks.

Annons

Grunden för att få på krämskugga snyggt

Det första steget för att få ett snyggt resultat med en krämig ögonskugga är precis som med all makeup en fråga om hudvård. Dina ögonlock behöver vara väl preppade med fukt men du måste också låta hudvårdsprodukterna sjunka in ordentligt. Att svepa på en krämskugga på ett fuktigt ögonlock är inte att rekommendera. Det kan göra att den krämiga formulan glider runt och sedan sätter sig ojämnt på huden.

Så får du din krämiga ögonskugga att sitta på plats

Precis som med puderskuggor så är primer en toppenprodukt när du vill ha riktigt bra hållbarhet. Det gäller speciellt om du har fet hy och det även visar sig på ögonlocken. Ögonskuggsprimern skapar en perfekt jämn yta som får färgen att lägga sig perfekt men det ger också ett bättre fäste än bara ren hud.

Smartaste verktyget för att få på krämskugga snyggt

tvätta händerna innan du applicerar krämskugga

Har din krämskugga en applikator? Undvik den. Tyvärr är det oftast bara otympligt att applicera med den och själva materialet i kudden drar mer runt krämiga formulan är får den att lägga sig jämnt. Att använda pensel kan låta proffsigt men faktum är att man lätt bara vispar runt färgen då. Allra finast blir det om du jobbar med fingertoppen. Tänk bara på att tvätta händerna först så huden är ren och fri från krämer och oljor. Ibland kan du behöva gå över färgen lite med en syntetisk borste för att blanda ut den. Låt den då nästan torka helt innan du korrigerar den.

Bästa krämskuggorna just nu

krämiga ögonskugga i guld från givenchy

Det finns otroliga många olika varianter av krämiga ögonskuggor idag, från de med en mer trög och lerliknande konsistens som blir mer täckande till de som är likt skimrande geler där du får en skir slöja på locken. De senare behöver lite mer tid på sig att torka. Tänk därför på att försöka hålla ögonen stängda medan du applicerar. Då undviker du att färgen sätter sig i linjer innan du är klar. Gör också ett öga i taget och bygg på färg om du vill att det ska bli mer intensivt. Här är några riktigt bra krämögonskuggor just nu.

Skönhetsredaktörens krämiga skuggfavoriter

krämiga skuggor med hög täckning från smashbox

I de små söta tuberna från Smashbox döljer sig en otroligt bra ögonskugga om du gillar en mer täckande finish. Hållbarheten är dessutom imponerande och det finns några lite klarare och roligare färger att leka med så Always On Cream Shadow är toppen för dig som gillar en blickfångande ögonlook.

Always On Cream Shadow från Smashbox kostar 229 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Skimrande krämskugga

Liquid Powder Eye Tint från Ilia Beauty finns i 18 nyanser där du hittar både matta och skimrande varianter. Färgerna drar åt det naturliga och ljusa vilket passar om du vill ha en väldigt fräsch look. Den rika och krämiga formulan är lätt att få jämn och lägger sig snyggt, den sitter också väldigt bra och går fint att bygga på för en mer intensiv ton.

Liquid Powder Eye Tint från Ilia Beauty kostar 359 kr och den finns här (reklamlänk).

skimrande krämskugga från givenchy

Som en vackert skimrande slöja på locken lägger sig de krämiga Ombre Interdites från Givenchy som har Smetallisk finish. Här finns också två mer opaka varianter som ger en naturligt matt finish, kan dubbla som primer under en puderskugga och kan användas för att ge ögonpartiet mer djup.

Ombre Interdites från Givenchy kostar 365 kr och du hittar dem här. (reklamlänk)

Annons