Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så fönar du upp volym i håret – enligt frisören

22 mar, 2022 
Frisör hur du fönar håret
Vilket värmeskydd ska man använda? Hur fönar man bort frissighet och upp volymen? Femina har pratat med Björn Axén-frisören Sofie Olofsson som ger sina bästa tips.
– När du väljer produkter så är det allra viktigaste att skydda håret mot slitage, säger hon.
Annons
Frisören tipsar: Så stylar du håret när det är fuktigtBrand logo
Frisören tipsar: Så stylar du håret när det är fuktigt

Femina har träffat Björn Axén-frisören Sofie Olofsson som steg för steg gått igenom hur vi skapar oss en bra hårvårdsrutin. Grundstenen är att tvätta håret rätt – något du kan läsa om här. Det anda steget är att torka håret.

Så vet du vilket värmeskydd du ska ha

Att gå till frisören och få en blowout är kanske trendigare än någonsin just nu och det är inte så konstigt. Det nyfönade håret kan se både exklusivt och enkelt ut på samma gång. Enligt Sofie är det viktigt att välja rätt produkter innan du fönar håret hemma, och påminner om att det finns olika typer av värmeskydd.

– När du väljer produkter så är det allra viktigaste att skydda håret mot slitage om du ska använda fön eller eventuellt något annat värmeverktyg . Ett värmeskydd som fokuserar på att skydda håret samtidigt som de har en bra fördel om du exempelvis vill skapa volym eller senare vill ha en slätare yta, säger hon.

hårfön med spolborste

Björn Axén-frisören menar vidare att vi ska välja värmeskydd utifrån vilken styling vi vill ha. Att sedan jobba in produkten i håret ordentligt innan du fönar upp håret kan göra att stylingen håller längre.

Annons

– Lägger du den här lilla extra stunden på att jobba in produkterna och fönar upp det så upplever jag, vilket jag tror många missar, att stylingen håller några extra dagar.

Så fönar du upp volym

En fön torkar inte bara håret, den kan också styla ditt hår. Det gör stor skillnad beroende på hur du blåser och var du blåser.

– Vill du ha mycket volym, då det är det bra att blåsa in mycket luft i hårbotten. Vill du få en slätare yta, så kan det vara viktigt att föna neråt för att stänga fjällskiktet.

föna hår volym

Men har du lockigt hår så rekommenderar Sofie att undvika fönen helt.

– Om du har egna naturliga lockar så kan det vara bättre att bara applicera in produkterna och låta det självtorka i stället för att jobba upp det där extra frisset, säger hon.

Annons