Därför ska du invetsera i en cc-cream!

Oavsett om du ska ge dig ut i snöstorm eller sippa på en drink i solen så finns det ett alternativ för dig som vill fräscha upp en glåmig och torr hy snabbt och enkelt. Och om du inte vill maxa huden med tunga foundations och tjocka krämer så kanske du ska ge CC-cream en chans.

En CC-cream kan nämligen vara ett bra alternativ för dig som föredrar en produkt som inte ger ett lika täckande resultat som en foundation, men som ändå letar efter något mer än en vanlig färgad dagcreme eller en BB-cream.

Vad är en cc-cream?

Formulan på en vanlig CC-cream är ganska lätt och produkten är ofta både lystergivande, närande och återfuktande. Det är även vanligt att en CC-cream innehåller hög solskyddsfaktor vilket såklart är en positiv egenskap året om.

Just namnet CC-cream betyder Color Correct och kan ses som en uppdaterad version av föregångaren BB-cream, fast med en högre täckningsgrad och mer återfuktande egenskaper.

Om du funderar på att investera i en CC-cream eller om du letar efter ett alternativ som passar just dig så kanske vi kan hjälpa dig på traven.

Scrolla ner för att ta del av några populära alternativ som går att hitta i butik just nu.

6 återfuktande CC-cream som ska bidra med lyster

CC-cream från By Terry som ska jämna ut huden

Närande CC-cream som ska återfukta och jämna ut huden, från By Terry. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Återfuktande cc-cream med medium täckningsgrad

CC-cream som ska ge ett naturligt och återfuktande resultat, från Clinique. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Lystergivande cc cream som ska ge ett naturligt resultat

Vegansk CC-cream som ska jämna ut huden och bidra med lyster, från Lumene. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

cc-cream med spf 40

Oljefri CC-cream med hög täckningsgrad och solskyddsfaktor 40, från IT Cosmetics. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

CC-cream från Eucerin som ska innehålla antirynk egenskaper

CC-cream som ska jämna ut hudtonen och verka mot oönskade fina linjer och rynkor, från Eucerin. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

La Roche Posay utjämnande och färgkorrigerande cc-cream

Korrigerande CC-cream som ska jämna ut hudtonen, från La Roche-Posay. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer: 

Bäst i test: Här är årets bästa foundations

Guide: Allt du behöver för en komplett hudvårdsrutin

11 hudvårdstips för dig med fet eller oljig hy