Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Locka fram pigga ögon – expertens bästa tips

28 sep, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotograflos muertos crew/pexels
pigga ögon
Här är fem säkra knep som väcker liv i blicken och får dig att se ut som du aldrig sovit bättre.
Annons
TV: Skönhetsredaktörens råd – Så får du ett bra glowBrand logo
TV: Skönhetsredaktörens råd – Så får du ett bra glow

Måndag morgon och man stapplar ur sängen. Och vad möter i badrummet... Det spelar ingen roll hur många timmar man sovit - ser man en trött spegelbild av sig själv med små gluggar att titta ut genom och mörka ringar under ögonen känner man sig automatiskt ännu tröttare. Men det går att fejka en hel natts sömn och locka fram en klarare och vaknare blick snabbt. Feminas skönhetsredaktör har massor av tips och tricks som gör att du istället känner dig utvilad och pigg när du kikar i spegeln. Testa och du kommer att kliva ut genom dörren med lite mer studs i stegen.

Ljustricket

Concealer är toppen för att ljusa upp mörka ringar under ögonen men vill du ha en riktigt snabb uppiggande effekt är det i ögonvrån du ska placera den. Där det brukar vara ganska mörkt då blodkärlen ligger ytligt. Det kommer att lysa upp hela ansiktet!

Annons
nars concealer som ger lyster

Välj en concealer med ganska krämig formula och ljusreflekterande pigment så får du väldigt fint och effektfullt resultat. Pröva t ex Radiant Creamy Concealer från Nars. Den kostar 330 kr och finns här (reklamlänk).

Bryntricket

Fyll i brynen ordentligt, det lyfter hela ansiktet och ramar in ögonen fint så de framhävs och färgen blir klarare. En av de senaste favoritprodukterna som gör det enkelt att definiera formen och ger en riktigt snygg look är Powmade från Benefit, en krämig gelpomada som är lättmålad och sitter väldigt bra.

ny brynpomada från benefit

Powmade från Benefit kostar 269 kr, görs i 8 nyanser och finns här (reklamlänk).

Annons

Primertricket

Ögonlocksprimer har inte bara den fina effekten att dina ögonskuggor glider på snyggare och sitter bättre. De flesta har dessutom en lätt utjämnande ton som neutraliserar mörka färger, t ex lila och blått som ofta lyser igenom huden precis runt franskanten och på locken. Svep ett skirt lager över huden här och låt produkten torka innan du eventuellt målar med ögonpenna och borstar på mascara. Perfekt för dagar när man inte vill ha så mycket makeup men ändå önskar se lite fräschare och piggare ut.

klassisk primer för ögonlocken

Favoriten är Eyeshadow Primer Potion Original från Urban Decay som kostar 255 kr och finns här (reklamlänk).

Annons

Penntricket

Använder du svart kajal? Testa att byta ut den mot en brun eller bronstonad penna som har lite skimmer i nyansen. Det ser inte lika drastiskt ut som svart och reflekterar ljuset i dina ögon fint. Skimret ger dessutom lite härligt blänk till blicken. Sudda den gärna en aning för en väldigt mjuk och smickrande effekt.

brun skuggpenna med skimrande effekt

Ombre Blackstar i Bronze Moon från By Terry är en krämig favorit som dessutom kan dubbla som ögonskugga. Den kostar xx kr och finns här (reklamlänk).

Lapptricket

Är det väldigt mörkt på ögonfronten är välgörande ögonmask fantastiskt. Ta femton minuter medan du kokar kaffet och låt padsen göra sin grej under ögonen. Det plumpar, dämpar mörka ringar och ger en uppfräschad känsla till hela kroppen samtidigt som det kommer gå mycket lättare att lägga makeup på huden.

Annons
uppiggande ögonpads

Det finns många härliga varianter men en nyhet som jag gillar extra mycket är Potent-C Power Brightening Hydra-Gel Eye Patches från Peter Thomas Roth med en rejäl dos C-vitamin och fukt som dämpar mörka ringar, gör huden klarare och fylligare direkt men också jobbar på linjer och spänst i långa loppet. En burk med 60 gelpads kostar 789 kr och finns här (reklamlänk).

PS. Oavsett vilken metod du väljer så blir alltid resultatet mycket bättre och snyggare om du grundar med en riktigt bra ögonkräm först!

TV: 10 misstag nästan alla gör när de sminkar sigBrand logo
TV: 10 misstag nästan alla gör när de sminkar sig
Annons