1:57

Efter reklamen: 4 beautyhacks på TikTok du måste prova

(1:57)

För att både minimera tiden du lägger på att fixa håret, och samtidigt undvika att håret skadas av stylingen, är det bäst att lufttorka håret för att sedan fixera stylingen med lite värme. Att helt lufttorka håret kan faktiskt skada håret oavsiktligt, men att blåsa på med hårtorken på full styrka är inte heller bra. Så här ska du tänka för just din hårtyp!

Tunt hår

Har du tunt hår ska du skippa de tjocka krämerna och håroljorna. Spreja istället i en lätt balsamspray och kamma igenom håret när det är fuktigt. Det kommer hjälpta håret att hålla sig mjukt utan att tynga ner håret. Föna håret lätt vid rötterna och snabbföna sedan längderna, så det är ungefär 60 procent torrt. Låt det sedan lufttorka.

Enkla tekniken för att sätta upp håret i en perfekt knut – på 10 sekunder

Tjockt hår

Ta en klick stylingkräm och applicera från mitten av håret och ut i längderna. Dela upp håret i fyra delar, och rulla ihop varje del till en bulle, som du fäster. När håret är nästan torrt släpper du ut det och fönar den sista biten, samtidigt som du kammar igenom håret med fingrarna.

Lockigt hår

Täck dina lockar med mjukgörande hårkräm för lockigt hår, och snåla inte med mängden. Föna sedan håret med en difusser så det är halvtorrt, innan du formar lockarna som du vill ha dem. Undvik sedan att röra håret medan det torkar.

Ett annat alternativ är att du, efter att ha fönat med difussern, flätar håret i några olika sektioner, vilket hjälper till att tämja lockarna om de brukar bli frissiga. När håret är helt torrt avslutar dy med några droppar återfuktande hårolja.

5 bästa hårinpackningarna i höst

Vågigt hår

Vågigt hår är den lättaste hårtypen att styla med lufttorkning. Ta en handflata med mousse och jobba igenom håret när det är fuktigt. Föna sedan lite lätt på låg värme, så det blir halvtorrt. Samla det sedan till en stor, lös fläta, som du sedan rullar ihop till en bulle och fäster på huvudet. Det kommer ge håret mer volym i hårrötterna.

Källa: Purewow.

Utvald läsning

Femina