Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Så lyckas du med pedikyren hemma

22 apr, 2020 
AvRebecca Wictor
Pedikyr hemma
Dags att skämma bort fötterna? Det är enklare än vad du tror att få till en bra pedikyr hemma. Här är 16 tips på hur du gör fötterna redo för en sommar i sandaler.
Annons

Stäng ute omvärlden, tappa upp ett fotbad och njut. Det är enkelt att få till en lyxig och härlig pedikyr hemma. Med små medel får du sommarfina fötter och naglar, redo för ett liv i sandaler.

Så gör du pedikyr hemma

För att få ett riktigt bra resultat är det bra att börja med en fotmask, som exfolierar och tar bort alla döda hudceller. Det tar cirka en vecka innan allt har fallit av, så var ute i god tid med den. Efter det kan du bada fötterna, fila, klippa, smörja och måla. Här är 16 redskap som gör det extra enkelt att lyckas med pedikyren hemma:

16 bra produkter för fotvård hemma

Fotstrumpa peeling

1. Börja alltid med en riktig peeling av fötterna. De här strumporna/masken från Skin republic har du på fötterna i cirka två timmar men resultatet börjar märkas först efter en vecka då döda hudceller faller av. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Badsalt

2. När dina fötter flagnat klart är det bra med ett uppluckrande fotbad. Lägg i ett badsalt, som det här lugnande från Aroma och låt verka. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Fotfil Skin City

3. När fötterna blivit mjuka filar du bort förhårdnader på hälar och tår. Den här filen från Skincity är gjord av rostfritt stål och har utbytbara slipremsor, så du alltid kan få ett bra resultat. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Vårdande fotkräm
Bra nagelsax

5. Nu är det dags att gå på naglarna. En bra nagelsax underlättar alltid, som den här med bra grepp och spets, från Mörser Solingen. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Nagelfil i glas

6. När du klippt är det dags för slipning. Fila naglarna med en glasfil, som den här från Avalea. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Scholl elektriska fil

7. Föredrar du en elektrisk fil är den här från Scholl perfekt. Den har tre olika filar som ger mjuka och glansiga naglar. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Nagelbandssax

8. Fixa överväxta nagelband med en tång, som den här från Avalea. Den slipade spetsen ger ett jämnt och fint resultat. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Loccitane fotsalva

9. När du känner dig klar med fotvården kan du avsluta med en fetare fotkräm, som den här från L´Occitane. Den är riktigt skön mot huden och full av mjukgörande sheasmör. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

 

Babyliss tåseparerare

10. När fötterna är rena och fina är det dags att gå över helt till naglarna. För att lyckas med pedikyren och nagellacken är dessa tåseparerare från BaByliss ett måste. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

Idun Minerals näringslack

11. Börja sedan med ett förstärkande nagellack, som det här från Idun minerals. Det ger även glans och hindrar nageln från att brytas eller skiva sig. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons
Base coat från YSL
Nagellack pedikyr

13. Äntligen är det dags för själva nagellacket. Här är fyra fina färger vi älskar just nu:

Annons

En rosa nyans som skriker vår, från Idun Minerals. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Mild, trendig grön nyans från Essie. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Solgult lack, också från Essie. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Korallfärgat lack från Dior. Här kan du köpa det (reklamlänk)

 

Matt finish på nagellack

14. För en matt finish kan du lägga Mavalas top coat, som även ger naglarna ett skydd. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Top coat från Sephora
Spray för snabb torkning av nagellack
Annons

16. Som avslutning kan du spraya dina naglar med detta torkspray från Sephora. Torkar naglarna på en minut och ger en glansig touch. Här kan du köpa det (reklamlänk)

LÄS MER:

Annons