1:16

Efter reklamen: 6 Artister som släppt sin egen parfym

(1:16)

Slå på ljud

Medan vissa verkar få en parfymflaska att hålla hur länge som helst och ändå alltid lukta gott, kämpar andra med att få doften att räcka både på kroppen och i flaskan. Visst, det spelar roll hur koncentrerad parfymen är – doft märkt som parfum eller eau de parfum kommer sitta bättre än eau de toilette.

Men även om du använder en högkoncentrerad doft så är det mycket som spelar in för att den ska hålla och dofta så gott som möjligt. Det viktigaste är att applicera parfymen på ställen på kroppen med tydlig puls, där blodådrorna ligger nära huden. Det gör att parfymens doft kommer fram bättre och blandar sig med din naturliga doft. Som kvinna är det bäst att spruta parfym på dessa ställen:

”Jag har testat hundratals parfymer – de här tre gör dig oemotståndlig”

  • Bakom öronen.
  • På halsen.
  • I knävecken.
  • På handlederna.
  • I armvecken.
  • I håret.
  • På magen.
  • På bröstet.

Tänk på att inte spruta parfym på alla dessa ställen, utan välja ett eller två områden där du tycker att doften kommer mest till sin rätt – testa dig fram!

Där ska du inte ha parfym

Det finns dock platser på kroppen där du ska undvika parfym. Att det inte har att göra i ögonen förstår de flesta, men undvik också parfym i armhålorna och kring de nedre regionerna.

Bästa tipsen för att undvika skrynklig tech-neck

Vill du sedan få parfymen att hålla längre är det bra att vara ordentligt insmord och återfuktad med hudkräm innan du sprejar på parfym. Hud som är insmord med parfymfri hudkräm kommer behålla parfymdoften längre. En annan variant är att köpa ett kit där din parfym kompletteras av hudkräm eller duschkräm med samma doft, det kan också hjälpa doften att hålla längre.

För att din parfym ska hålla och inte bli dålig är det också viktigt att de förvaras på rätt sätt. Ha inte flaskan framme på en hylla i badrummet, då varma temperaturer, fukt och ljus gör att vätskan förlorar sina egenskaper snabbare. Bäst förvarar du parfymen på ett sval, mörk och torr plats, som exempelvis en garderob.

Källa: 5 minute crafts.