Priyanka Chopra har moderna frisyren.

Det är inte alla som har kompetensen för att slänga ihop en perfekt inbakad fläta eller fiskbensfläta hursomhelst, men ibland vill man ha en roligare frisyr än en vanlig hästsvans. Då kan det vara läge att prova röda mattans hetaste frisyr just nu – bubbelflätan.

Först ut med trenden var artisten Doja Cat, som rockade den snygga flätan när hon uppträdde på Grammygalan i mars. Nu senast syntes skådespelaren Priyanka Chopra, gift med Nick Jonas, med den heta frisyren på röda mattan till brittiska Bafta-galan. Även bland modeller och influencers är frisyren en favorit för våren 2021.

Fördelen med den moderna frisyren både ser avancerad och snygg ut, men är himla enkel att göra. Kan man sätta upp håret i en vanlig hästsvans, så kan man få till bubbelflätan.

Stjärnornas största hårfövandlingar – inspireras av sommarens trender

Så här gör du för att lyckas med bubbelflätan:

  1. Börja med att sätta upp ditt hår i en vanlig hästsvans. Här kan du välja olika vägar att gå – en hög hästsvans för en sportigare look, en hästsvans i mitten för en mer vardaglig frisyr och en låg hästsvans för att se mer elegant ut.
  2. Dra fram alla små bebishår och din eventuella lugg om du vill ge frisyren en avslappnad touch, eller håll det stramt för att se mer städad ut.
  3. Ta en till tofs och knyt den en bit nedanför den första. Här får du bestämma vad du vill ha för avstånd mellan bubblorna, också beroende på hur långt hår du har.
  4. Använd dina fingrar för att dra till håret som nu sitter mellan den första och den andra tofsen så att det sitter lite lösare och får en bubbelform.
  5. Fortsätt upprepa steg tre och fyra tills du kommer till slutet av ditt hår.
  6. Lämna den sista biten av håret orörd för att bubbelflätan ska kännas modern.
  7. När du fått upp alla dina bubblor kan du rätta till detaljer – dra försiktigt i håret där du vill rätta till formen, så att bubblorna matchar varandra.

Kungligheternas budgetfavoriter – här är skönhetsprodukterna de inte kan vara utan

Voilà! Svårare än så är det inte att fixa kändisarnas favoritfrisyr. När du väl fått in snitsen på den så är också möjligheterna oändliga – testa till exempel att ha dubbla flätor!