Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna som skyddar huden i kylan
Oförglömliga kungliga Nobelfrisyrer
1:16

Efter reklamen: Oförglömliga kungliga Nobelfrisyrer

(1:16)

Slå på ljud

Det biter rejält i kinderna när man sticker näsan utanför dörren men kylan är också något som påverkar huden negativt. Den blir torrare och skörare och om du inte skyddar den kan den även bli mycket känsligare. Det är svårt att påverka vädret men du kan göra en hel del för att hjälpa din hud. Här är några tips från skönhetsproffsen.

Årets skönhetsklappar med extra allt!

Lisen Sundberg, skönhetsskribent

- Jag har bytt ut min vanliga rengöring på morgonen mot en från Avène som man sveper av istället för att skölja bort. Då behöver man inte hålla på med vatten som gör huden fuktig, något som är väldigt dåligt när det är så här kallt. Dessutom drar jag ner på alkohol och kaffe då jag upplever att det annars kan göra huden torrare och mer känslig.

mild rengöring för torr och känslig hy

Tolérance Extreme Cleansing Lotion från Avène kostar 145 kr/200 ml och den finns här (länk till Meds).

Bästa tipset när du ska raka benen

Isabelle Lewenhaupt, CEO på Björk & Berries

- Om jag inte är försiktig så blir min hy väldigt torr och röd, därför är jag väldigt noga med rutinen just nu. På morgonen tvättar jag bara av huden närmast ögonen och smörjer sedan in den med vår Rescue Cream som innehåller en samling mycket välgörande och vårdande ingredienser. Ovanpå den lägger jag några droppar av Sea Buckthorn Instant Glow Face Oil och sedan applicerar jag foundation. Alla dessa lager gifter sig väldigt bra och ger ett fint skydd. Till natten har jag återigen Rescue Cream i ett tjockare lager som nattmask.

sos-kräm från björk and berries

Rescue Cream från Björk & Berries kostar 299 kr/30 ml och den finns här (länk till Lyko).

11 produkter som räddar vinterhåret

Jessica Blockström, skönhetsredaktör Femina

- Är det mer än -10 på termometern hoppar jag helt över rengöring på morgonen och smörjer in huden med lugnande serum och sedan en barriärstärkande creme. Ny favorit är Skin Veneer från Dp Dermaceuticals med ingredienser som liknar hudens eget skydd. Till skillnad mot många liknande produkter är den väldigt lätt och behaglig. På kvällen gör jag istället en mer omfattande rengöringsrutin med rengöringsolja som jag masserar ett tag för att få fart på cirkulationen. Efter serum lägger jag sedan en näringsrik nattmask.

barriärstärkande ansiktscreme från dp dermaceuticals

Skin Veneer från Dp Dermaceuticals kostar 995 kr/50 ml och den finns här (länk till Hudoteket).

Mest läst