Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så slipper du smutsa ner kläderna med smink: ”Alla behöver”

07 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Tiktok.

Brukar du ha svårt att inte få smink på dina kläder?
Nu sprids ett billigt tips som kan hjälpa dig att både hålla sminket intakt och kläderna rena.
”Alla behöver skaffa en sån här”, säger sminkentusiasten Kayla Caputo, vars klipp sprids på sociala medier.

Annons
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

Du känner säkert igen dig – du har sminkat ansiktet och ska byta kläder till kvällens outfit, som du medvetet inte haft på dig för att slippa sminkspill. Men när du byter om är det omöjligt att inte få smink på kragen ändå, och all försiktighet visar sig ha varit i onödan.

Nu sprids det ett tips från sminkentusiasten Kayla Caputo på Tiktok, som visar ett smart och billigt sätt att slippa sminkfläckar på kläderna.

”Alla behöver skaffa en sån här”, säger hon i videon.

I videon använder Kayla en svart genomskinlig påse som hon köpt på shoppingsajten Amazon för under hundralappen, i specifikt syfte att skydda kläderna från smink.

Hyllas för smarta tipset

Kayla har först sminkat sitt ansikte, och sedan trätt på påsen över huvudet, innan hon tar på sig en grå topp med lite polokrage – ett typiskt plagg som får smink på sig när man trär det över huvudet. Men med den smidiga tygpåsen som skyddar både ansiktet så slipper hon det.

Klippet har gillats över 20 000 gånger, och lyfts av The Sun.

Bland kommentarerna är det många som är imponerade av den smarta uppfinningen, och känner att de har ett behov av den i sitt liv.

”Det här är så smart”, skriver en person.

”Jag har bokstavligt talat aldrig smink på mig när jag testar kläder för att se till att inte förstöra dem för nästa tjej”, skriver en annan.

@kay_caputo

And no hair messed up in the process 👏🏼 I use this more than I ever imagined I would lol #okator #oveil #hairprotection #makeup #beauty #lifehack #hack @OKATOR

♬ original sound - Kayla Caputo
Annons