Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så stylar du ditt korta hår snyggast

31 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografImage Press Agency/NurPhoto/Shutterstock
Har du kort hår, och tänker att du inte kan styla det lika omväxlande som personer med långt hår?
Tänk om – möjligheterna för kort hår är oändliga.
Nu delar frisören Jaye Edwards med sig av sina bästa knep för att styla kort hår på de allra snyggaste och trendigaste sätten.
Annons
8 kändisar som haft både långt och kort hårBrand logo
8 kändisar som haft både långt och kort hår

Det är lätt att tänka att det är personerna med långt hår som har en uppsjö av frisyrmöjligheter att välja bland, medan de med kortare hår inte kan göra så mycket. Men har du kort hår behöver du inte alls känna så – korta frisyrer går att variera minst lika mycket som längre varianter, och dessutom med mindre ansträngning.

Frisören Jaye Edwards delar med sig av sina hemligheter i en intervju med Beautycrew, och avslöjar bästa sätten att styla kort hår för att får håret både snyggt och trendigt.

Bästa produkterna för kort hår

Bara för att du har kort hår betyder det inte att frisyren inte mår bra av att stylas med någon stylingprodukt. Hemligheten är att välja rätt sort beroende på vad du vill uppnå. För en busig, enkel look föredrar Jaye lättare plumping cremees, medan det i andra fall passar bättre med pomad.

Annons

– Om jag vill ha en mer strukturerad och slickad look så älskar jag stylingpomad för att få en blöt men inte flottig look.

Frisören undviker dock hårolja och hårserum i korta frisyrer, då det lätt gör att det korta håret bara ser fett ut.

Charlize Theron har nästan alltid haft kort hår.

Så använder du värmeverktyg i kort hår

Precis som med hårprodukter så är inte heller värmeverktyg något som bara passar längre frisyrer. Det finns både platt- och locktänger anpassade för kort hår. När det kommer till att föna håret rekommenderar Jaye Edwards att föna med kallare luft för att få en kontrollerad föning, och ändå använda värmeskydd för att slippa skadat hår.

Stylingknepet när du växer ut håret

Har du haft kort hår, men håller nu på att växa ut håret, och vet inte vad du ska göra av frisyren när den är i sitt konstiga mellanläge? Det finns lösningar även på det. Jaye konstaterar att det viktigaste är att ha tålamod, och att regelbundet trimma håret så det inte blir slitet och måste klippas kort igen.

– Testa att experimentera med håraccessoarer och backslick när du är i den jobbiga mittemellan-fasen.

Hollywoods älskling Florence Pugh har kort hår.
Annons