TV: Torka håret snabbare utan hårtork – frisörernas bästa tips
0:58

Efter reklamen: TV: Torka håret snabbare utan hårtork – frisörernas bästa tips

(0:58)

Det är ett vanligt scenario – du har klippt av håret till en kort page, för att det ser så himla snyggt ut på alla andra. Men när håret väl är avklippt inser du att du inte alls känner dig som dig själv i den nya frisyren, och vill ha tillbaka dina gamla längder. Låter det bekant?

Tyvärr går det ju inte att klistra tillbaka gammalt hår igen, och om du inte har ork, tid eller pengar att använda dig av hårförlängningar så är det bara att vänta på att håret växt ut igen.

Men det går i viss mån att påskynda utväxtprocessen – eller i alla fall göra så att den inte tar längre tid än den hade behövt.

Hur snabbt ditt hår växer grundar sig i dina gener, men du kan räkna med mellan sju och 13 millimeter nytt hår i månaden.

Så funkar trendiga hudvårdstricket slugging

Därför ska du klippa dig regelbundet

Att klippa håret regelbundet kan kännas kontraproduktivt när du vill växa ut håret, men det gör att du hålla kluvna hårtoppar borta. Låter man de kluvna hårtopparna ta plats kan de leta sig vidare upp i håret, och göra att du måste klippa av ännu mer hår för att bli av med allt det slitna. Så att besöka frisören med jämna mellanrum är att föredra om du vill att håret ska bli långt.

Men hur ofta ska man klippa sig? Det är den stora frågan. Kändisfrisören Christine Symonds klipper stjärnor som Kaley Couco och Chelsea Handler, och menar att det är en svår balansgång.

– Det är en hårfin gräns mellan att ge håret en chans att växa ut och bli längre, och att låta det gå för länge så att längderna måste klippas av. Om du klipper dig för ofta under utväxtfasen så klipper du bara av den nya längden, säger hon till Well and good.

Symonds säger att hon ber sina kunder att boka tid var 12:e till 16:e vecka – alltså ungefär var tredje eller fjärde månad – om de vill låta håret växa ut. Det beror dock lite på hur håret mår i övrigt.

– Det finns undantag för alla regler. Ju mindre påfrestningar du utsätter håret för, desto längre kan du gå mellan klippningarna.

Alltså. ju mer du bleker eller färgar håret, eller använder varma stylingverktyg, desto oftare bör du besöka frisören.

Se också: Största hårtrenderna 2022
0:57

Efter reklamen: Se också: Största hårtrenderna 2022

(0:57)