Saltvattenspray.
1:04

Efter reklamen: Se 5 knep för vackert hår

(1:04)

Har du glasigt och glidigt hår som aldrig vill hålla formen? Då kan en saltvattenspray vara lösningen. Grunda med den och komplettera sedan med vax för att lyfta fram detaljer.

Saltwater Spray

Lernberger ­Stafsing

Saltwater Spray från Lernberger ­Stafsing.

Saltwater Spray från Lernberger ­Stafsing.

pr

En modern klassiker som ger skönt studsiga strandvågor men också är toppen om du vill föna håret och få volym eller låsa en form, till exempel få luggen att ligga perfekt. Plus för att här både finns värme- och UV-skydd samt en hel del vårdande ingredienser som broccoliolja och mineraler.

Pris: Ca 229 kr/200 ml.

Jennifer Anistons lättskötta sommarfrisyr

Nymph Salt Spray

Authentic Beauty Concept

Nymph Salt Spray från Authentic Beauty Concept.

Nymph Salt Spray från Authentic Beauty Concept.

En närmast viktlös vegansk saltvattenspray som med några snabba pumpar skapar riktigt fina strandvågor utan att håret känns det minst torrt eller klibbar ihop. Bonus för att du även kan använda den dag två för att pigga upp lockarna. Du får värmeskydd upp till 230 grader och doften är ljuvligt pudrig men ändå fräsch på samma gång.

Pris: Ca 305 kr/250 ml.

Texturizing Serum

Davine

Texturizing Serum från Davine.

Texturizing Serum från Davine.

En lättflytande hybrid som inte blir kärv eller matt i håret som effekten ofta är med en traditionell saltvatten­spray. Med denna kan du enkelt krama upp lockar men också arbeta in vid hårbotten och föna för fin fylllighet och lyft. Den ger struktur och lite stadga men håret behåller ändå en skön följsamhet.

Pris: Ca 279 kr/150 ml.

Soft Shine Beach Wave Spray

Kristin Ess

Soft Shine Beach Wave Spray från Kristin Ess.

Soft Shine Beach Wave Spray från Kristin Ess.

Saltvattenspray som ger mer glans än sina konkurrenter och känns len i håret. Du kan använda den både i lufttorkat hår för att addera lätt stadga och skapa mjuka vågor eller efter att du lockat för separation och lyster. Lite räcker långt, är du för ivrig med sprayen i ett tunt hår kan det bli både tungt och lite väl mycket glans. Plus för bra pris.

Pris: Ca 199 kr/ 250 ml.

Frisören: Så motverkar du att ditt gråa hår blir torrt och glanslöst

Dreamhouse Cold Pressed Water­melon Wave Spray

R+Co

Dreamhouse Cold Pressed Water­melon Wave Spray från R+Co.

Dreamhouse Cold Pressed Water­melon Wave Spray från R+Co.

pr

En mist i resevänligt format som ger mjuka vågor, lite struktur och strävhet samt extra glans. Lättviktsoljor och växtextrakt har tillsatts för vårdande effekt. Bäst är den att applicera i handdukstorkat eller torrt hår och ­fingerstyla men du kan också använda den för att skydda mot stylingvärme och solljus. Högt pris för lite innehåll drar ner betyget.

Pris: Ca 289 kr/89 ml.