Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sarah Jessica Parker: Kalla mig inte modig för att jag har grått hår

27 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografEvan Agostini
Sarah Jessica Parker uppmärksammades för att hon hade grått hår i samband med inspelningen av And just like that.
Men skådespelaren är trött på hyllningarna – och reagerar på att det inte förs liknande diskussioner om män med grått hår.
– Jag kände snälla, snälla applådera någon annans mod, säger hon till Allure.
Annons
5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte visste

Bilderna från inspelningen av Sex and the city-uppföljaren And just like that slog ner som en bomb i sociala medier och nöjespress förra året – och framförallt var det Sarah Jessica Parkers gråsprängda hår som väckte uppmärksamhet. Många uppskattade att den numera 57-åriga skådespelaren inte färgade håret och kallade henne modig för att hon vågade visa sitt gråa hår.

I en intervju med Allure säger Sarah Jessica Parker att hon inte vill hyllas för sitt hår, och att hon inte ens har slutat färga håret.

– Jag kände snälla, snälla applådera någon annans mod, säger hon till Allure.

Sarah Jessica Parker har blivit ansiktet utåt för hårtrenden herringbone highlights, där blekta slingors sammanvävs med naturligt grått hår för en sömlös övergång. Men enligt skådespelaren handlar det snarare om att hon inte orkar eller har tid att gå till frisören så ofta som varannan vecka.

Annons

Sarah Jessica Parker: ”Bryr mig inte tillräckligt”

I intervjun med Allure konstaterar Sarah att hon på de virala bilderna sitter bredvid sin vän Andy Cohen – som är helt gråhårig. Men trots det var det hennes grå slingor man pratade om.

– Vi pratar aldrig om det när det gäller det andra könet. Vi säger aldrig till dem: ”Här är en kräm för att låtsas att det här aldrig har hänt”. Jag är inte arg, det är bara en observation, säger hon till Allure.

Sarah Jessica Parker och Cynthia Nixon under inspelningen av And just like that.

Verksam i en av de mest utseende- och åldersfixerade branscherna i världen så har Sarah Jessica Parker ändå lyckats hålla fåfängan och pressen att se ungdomlig ut på avstånd.

– Jag bara … bryr mig inte tillräckligt mycket. När jag går ut genom dörren vill jag känna mig okej – enligt min egen måttstock. Jag är inte befriad från fåfänga, jag antar att jag bara inte bryr mig tillräckligt mycket om alla andras åsikt, säger hon till tidningen.

Annons