Sarah Jessica Parker
1:18

Efter reklamen: 10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

(1:18)

Slå på ljud

Tre fjärdedelar av Sex and the city-gänget återvänder i en fortsättning på succéserien på HBO, och nu har stjärnorna samlats för att börja spela in.

På Instagram visar huvudrollsinnehavaren Sarah Jessica Parker, 56, upp en bild där hon står med vännerna och kollegerna Cynthia Nixon, 55, och Kristin Davis, 56.

”Tillsammans igen”, skriver skådespelaren till bilden, och berättar att de gjort den första genomläsningen tillsammans av manus.

Men det är inte bara den bestående vänskapen som Sarah Jessica Parker visar upp – det är också en subtil hårförvandling.

9 saker som kan hända när du väljer att omfamna ditt gråa hår

Sarah Jessica Parkers gråa hår

För precis som Cynthia Nixon bredvid henne har Sarah Jessica Parker börjat omfamna sitt gråa hår. Medan Cynthia har valt att ha hela håret grått i en kort frisyr, så väljer Sarah Jessica Parker en mer naturlig övergång, som är både snygg och stilsäker. På bilden ser man nämligen hur Parkers rötter är gråspräckliga, som en mjuk kontrast mot hennes annars sandblonda lockar.

Sarah Jessica Parker, och Cynthia Nixon för den delen, hakar på en växande trend bland medelålders kvinnor i film- och tv-branschen just nu. Medan det mest har varit äldre kvinnor som Helen Mirren, Judi Dench och Meryl Streep som omfamnat sitt gråa hår i Hollywood tidigare, så ser man allt fler kvinnliga silverrävar. Både Oscarsbelönade Allison Janney och modellen Andie MacDowell älskar nu sina gråa frisyrer.

TV4-kocken Sandra Mastio: Därför är jag stolt över mitt gråa hår