Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Se fräscht solbränd ut mitt i vintern på bara några sekunder

22 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT
smink vinter solbränd
Det är lätt att känna sig vinterblek och glåmig under vintern.
Men med ett enkelt och trendigt sminkknep kan du se härligt solkysst ut även när det är minusgrader ute!
Så här får du till den moderna sminklooken på några sekunder.
Annons
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

Under vintermånaderna är det svårt att inte känna sig trist, grå och glåmig – de få soltimmarna gör att en eventuell sommar- och höstbränna snabbt bleknar bort, och bristande d-vitamin gör att man känner sig trött och hängig.

Det går tyvärr inte att sminka fram mer sol och blå himmel, men det går att pigga upp ansiktet lite om man skulle vilja, allt med hjälpt av ett trendigt sminkknep. På sociala medier-appen Tiktok har trenden länge varit het, men nu på vintern är det mer relevant än någonsin!

Vi pratar såklart om sminktekniken med rouge på näsan! Rent klassiskt så bärs rouge på kinderna, för att ge en härlig rodnad och liv till ansiktet. Det många har börjat göra de senaste åren är dock att de inte låter rougen vara på bara kindbenen eller äppelkinderna – beroende på vilken look och ansiktsform man är ute efter – men också applicerar sminket på näsan. Metoden förknippas med stilen ”e-girls” och k-beauty, men har nu spridit sig bredare än så.

Trenden har blivit stor på Tiktok.

Så får du till trendiga solkyssta stilen

Om du vistas ute i solen en hel dag och inte har någon solskyddsfaktor i ansiktet – eller inte fyller på den tillräckligt ofta för den delen – så är det lätt hänt att bränna sig i ansiktet. Det som bränns först och ofta värst är kinderna och näsan, alltså de mest utstående delarna av ansiktet. Genom att lägga en lätt rouge över både kinder och näsa ser man därför automatiskt mer solkysst ut, något som kan pigga upp ett glåmigt vinteransikte ordentligt.

Hur får man då till looken bäst? Många använder sig av ”W-tekniken” – du lägger helt enkelt sminket som bokstaven W över kinder och näsa. Ta valfritt rouge nedåt längs kindbenen mot äppelkinderna, innan du målar uppåt över näsan, och sedan gör samma sak på andra sidan.

Kändisar som förknippas med den fräscha och ungdomliga looken är modellen Hailey Bieber och skådespelarna Addison Rae och Lana Condor.

Källa: Glamour.

Annons