Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Skin tint – bästa köpen för en naturlig bas 2023

22 nov, 2023 
Skin tint
Lätt täckning som låter den egna huden lysa igenom samtidigt som du får fräsch lyster, jämnare ton och en välgörande fuktboost – det är vad makeuphybriden skin tint bjuder på. Här är fem snabbjobbande varianter.
Annons

Lätt täckning som låter den egna huden lysa igenom samtidigt som du får fräsch lyster, jämnare ton och en välgörande fuktboost – det är vad makeuphybriden skin tint bjuder på.

Bästa skin tint för en naturlig bas

Här är fem snabbjobbande varianter, handplockade av Feminas skönhetsredaktör.

1. Veil Hydrating Skin Tint, Hourglass

En lyxig och lättjobbad gel-lotionliknande formula som är väldigt skön men inte alls ser ut att göra något till en början. Men ge den några sekunder att smälta in så blir hyn jämnare och fräschare med finare struktur och känslan av studs, något som håller i sig hela dagen. Vårdar gör hyaluronsyra, squalane och fröolja från ängskrasse. Veil Hydrating Skin Tint finns i 18 olika nyanser, ANNONS se mer och köp den här.

Veil Hydrating Skin Tint, Hourglass
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons

2. Moisturizing Mineral Skin Tint SPF 30, Idun Minerals

En behagligt krämig mix av pigment, solskydd och fuktgivande ingredienser. Trots att här inte finns så många färger går de som finns att matcha bra till många hudtoner. Finishen blir väldigt fräsch, huden ser både återfuktad, jämn och välmående ut. Extra plus för att du får skydd mot solen. Moisturizing Mineral Skin Tint SPF 30 finns i 6 olika nyanser, ANNONS se mer och köp den här.

Moisturizing Mineral Skin Tint SPF 30, Idun Minerals
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Tips!

För att få skir täckning använder du fingrar eller en fuktad makeupsvamp. Vill du ha mer täckande effekt tar du istället en foundationborste och arbetar in din skin tint.

Annons

3. Revitalessence Skin Glow SPF 30, Shiseido

En lyxfoundation med solskydd och inkapslade pigment i hudvårdsladdad formula. Den är så lätt att den knappt känns på huden men ger ändå fin utjämning och rymmer allt från niacinamid till prebiotika som boostar cellförnyelse, motverkar fuktförlust och förbättrar hudtonen på sikt. Plus för att flaskan är redo för refill. Revitalessence Skin Glow SPF 30 finns i 30 olika nyanser, ANNONS se mer och köp den här.

Revitalessence Skin Glow SPF 30, Shiseido
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Tinted Oleo Serum, Clarins

En tunn serumformula med silkig känsla. I den lyxiga glasflaskan har man kombinerat mineralpigment med näringsrika så kallade torroljor och squalane. Det ger en lysterboost men trots oljorna blir inte finishen glansig. Innehållet är drygt – du behöver bara ett par droppar för hela ansiktet – men önskar du mer täckande effekt går det att lägga ett lager till. Tinted Oleo Serum finns i 11 olika nyanser, ANNONS se mer och köp den här.

Annons
Tinted Oleo Serum, Clarins
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Strobe Dewy Skin Tint, Mac

Färgad fuktgel med behagligt sval formula och skir finish. Den jämnar ut tonen men täcker inte större plitor eller rodnader. Perfekt för dig som vill ge huden en rejäl lysterboost då man kombinerat både pärlemorskimrande och ljusreflekterande pigment med fuktgivande mjukgörare som hyaluronsyra, squalane och sheasmör. Strobe Dewy Skin Tint finns i 8 olika nyanser, ANNONS se mer och köp den här.

Strobe Dewy Skin Tint, Mac
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vad är skin tint?

En skin tint utgör basen i en makeup och används på liknande sätt som en foundation. Syftet med en skin tint är framförallt att jämna ut hudtonen och att framhäva glow och är ett bra alternativ för en mer naturlig look.

Annons

Vad är skillnaden mellan foundation och skin tint?

En skin tint kan beskrivas som en färgad dagkräm, men till skillnad mot en lätt foundation innehåller den mindre pigment och har lägre täckning. Med andra ord används en skin tint framförallt när du vill låta din egen hud skina igenom, vilket gör den extra bra för sommarhalvåret men den passar lika bra att använda under resterande året.

Puder för mogen hy – så lägger du en bra basBrand logo
Puder för mogen hy – så lägger du en bra bas
Annons