Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Bästa concealer 2023: Så bra är säsongens nyheter

27 okt, 2023 
Bästa concealer 2023
De senaste lanseringarna gör jobbet utan att synas på allt från mörka ringar till rodnader.
Annons
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder

Att dölja mörka ringar, brustna kärl eller små röda plitor tycker många är svårt, speciellt med mogen hy som kan upplevas lite torrare och har linjer. Men den nya tidens moderna concealers gör det faktiskt lättare än någonsin tidigare. Tack vare nya teknologier och noga valda ingredienser har man lyckats formulera varianter som glider fint på huden och sitter snyggt i timmar utan att egentligen synas. En av hemligheterna är att de innehåller vårdande ämnen som får huden att se så fräsch ut samtidigt som de täcker sådant du inte vill ska synas.

Bästa concealer 2023 – höstens nyheter

Letar du efter en ny concealer finns det flera bra alternativ bland höstens nyheter - från de med ultratunn finish till mer krämig, täckande och matt. Här är våra favoriter.

1. No Compromise Lightweight Matte Concealer från Isadora

täckande concealer från isadora

Förvånande lätt i sin krämighet är Isadoras nya concealer som inte bara döljer snyggt utan också håller huden fräscht matt. Här kan du gå från medium till full täckning utan att det känns kakigt och medan den ligger på jobbar den på att bättra på mikrocirkulationen vilken dämpar både svullnader och mörka ringar naturligt. Eftersom den täcker så bra fungerar den dessutom fint om du önskar trolla bort rodnader och röda plitor. No Compromise Lightweight Matte Concealer från Isadora finns i 10 nyanser. Du kan läsa mer om den och köpa den här.

2. Light Reflecting Eye Brightener från Nars

ljusreflekterande concealer som passar mogen hy

Än tunnare i sin formula är Nars senaste släpp, en concealer med gel-liknande hybridformula på burk. Här går det att jobba både med fingrarna och pensel, concealern smälter verkligen fint ihop med huden för en helt sömlös finish. Hållbarheten är mycket bra. Den innehåller inte några glittrande partiklar men ger ändå en fin lyster och lyser upp snyggt, till exempel under ögonen. Trots sitt namn så fungerar den fint för att mjuka upp djupa veck eller dämpa pigmenteringar och har du flera nyanser kan du till och med använda den som contouring. Light Reflecting Eye Brightener från Nars finns i sex nyanser. Du kan läsa mer om den och köpa den här.

3. Teint Idôle Ultra Wear Care & Glow Serum Concealer från Lancôme

vårdande concealer från lancome

Makeup och hudvård i ett bjuder Lancôme på i sin senaste concealer där innehållet både känns och är vårdande. Bland annat har denna en bevisat återfuktande och mjukvarande effekt tack vare både hyaluronsyra och ceramider. Det gör också att den direkt ger en lätt utslätande effekt. Den har en rik och krämig formula som är lättarbetad och ljusar upp vilket gör den perfekt under ögonen. Teint Idôle Ultra Wear Care & Glow Serum Concealer från Lancôme finns i 24 nyanser. Du kan läsa mer om den och köpa den här.

4. Softlight Luminous Hydrating Concealer från Rose Inc

krämig concealer från rose inc

Otroligt dryg är denna concealer som trots sin hudvårdande formula snabbt ger en täckande effekt. Den stretchas ut över huden snyggt, jämnar ut och lämnar en slät sidenfinish. Denna går fint att använda under ögonen om du inte är torr här men börja med lite för att bygga på om det behövs. Du kan absolut ha den för att dämpa rodnader, då den bland annat innehåller färgkorrigerande växtextrakt. Du hittar också mjukgörande och återfuktande squalane på INCI men den blir ändå allra bäst på en hud som är normal till fet. Softlight Luminous Hydrating Concealer från Rose Inc finns i 6 nyanser. Du kan läsa mer om den och köpa den här.

5. Hy-glam Concealer från Natasha Denona

lättviktsconcealer från natasha danona

Den här lyxconcealern ger hög täckning trots sin tunna formula som lägger sig fint utan att framhäva linjer. Bland innehåller finns vårdande och ljusreflekterande ingredienser som piggar upp huden. Dessutom hittar du här inte bara ett stort antal nyanser. De finns också med fyra olika undertoner för att du ska hitta den perfekta concealer-färgen för dig. Hy-glam Concealer från Natasha Denona finns i 34 nyanser. ANNONS Du kan läsa mer om den och köpa den här.

6. PureMatch Liquid Concealer från Jane Iredale

behaglig concealer från jane iredale som passar mogen hy

Med sin mix av naturliga oljor, vaxer och växtextrakt ser den här concealern till att både snygga till, skydda och vårda huden. Den har en krämig formula som smidigt arbetas ut och ger lätt till medeltäckning på första lagret men går att bygga på. Den passar fint även till en mogen hy. PureMatch Liquid Concealer från Jane Iredale finns i 8 nyanser. ANNONS Du kan läsa mer om den och köpa den här.

7. Multi Glow Face Balm från Maîse

multifunktionell concealer-hybrid från maise

Rykande ny på hyllan är denna multifunktionella produkt från Marie Serneholts märke Maîse som sägs kunna användas som en concealer. Formulan är skimrande och lätt, den täcker mindre än YSL:s ANNONS Touche Éclat men dämpar mörka ringar och får huden att se något slätare ut. Därför är den bra de dagar du inte vill se så mejkad ut men pigga upp med lite ljusreflektion i ögonvrån. Du kommer inte att få några röda plitor att försvinna med denna. Däremot är den utmärkt att ha som highlighter. Multi Glow Face Balm från Maîse finns i två nyanser. ANNONS Du kan läsa mer om den och köpa den här.

Hur använder man concealer?

Du kan ha en concealer till väldigt mycket, allt från att dölja mörka ringar till att dämpa till exempel rodnader kring näsan. Men oavsett var du placerar den finns det tre viktiga saker att tänka på:

  1. Det första är att huden ska vara ordentligt återfuktad under men låt gärna dagkräm eller ögonkräm sjunka in ordentligt innan du applicerar din concealer.
  2. Det andra är att arbeta i tunna lager. Fingertopp är bra då det får produkten att smälta ihop fint med huden, ska du bygga i lager kan det vara bättre att köra med en concealerpensel. Det senare brukar också vara att föredra om du tänkt täcka en plita. Annars finns risken att du får concealer över en för stor yta.
  3. Det tredje knepet för att få din concealer att sitta och att sitta snyggt är att sätta den med ett mycket tunt lager löspuder. Det gäller även under ögonen. Det viktiga här är att välja ett puder som är mycket finfördelat.
Annons