Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsexperten: Håret du aldrig ska noppa bort

03 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna noppar ögonbrynen.
Det kan vara frestande att plocka bort oönskad hårväxt med en pincett, men vissa hårstrån ska du låta vara ifred.
Skönhetsexperten Fides Baldesberger, grundare av ett pincettföretag, avslöjar vilka typer av hår som aldrig ska noppas bort.
Annons
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna tillBrand logo
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna till

Det är lätt beroendeframkallande att noppa bort hårstrån vi inte vill ha med en pincett, men ibland ska man låta bli. All kroppsbehåring är normal och fyller ett syfte, men om man vill ta bort håret ändå så finns det vissa delar av kroppen som man gör bäst i att låta vara ifred.

Fides Baldesberger är grundare till pincettföretaget Rubis Tweezers, och expert på pincetter. Men även om hon älskar att noppa hår med pincett så är det en del områden som hon tycker går bort. I en artikel i The Sun avslöjar experten vart på kroppen du aldrig ska noppa hår!

Näsan

Plocka aldrig hår i näsan, menar Fides.

– Det främsta stället att aldrig noppa hår ifrån är näsan. Noppa aldrig näshår. Näshår är där för att förebygga infektion och bakterier. Plus att det är otroligt smärtsamt, säger hon.

Annons

Leverfläck

En del leverfläckar kommer med behåring, och ibland är den behåringen mörkare och grövre än på övriga kroppen. Trots det ska du låta bli att plocka håret.

– Det är väldigt vanligt att leverfläckar har små hårstrån som växer på dem. Men att noppa bort dessa hårstrån kan orsaka inflammation och infektion. Noppa aldrig bort dem med pincett.

Kvinna med pincett vid munnen.
Pincett kan ta bort hårstrån, men lämpar sig inte överallt.

Inåtväxta hårstrån

Har du ett irriterande inåtväxt hårstrå, som du vill få bort är det nära till hands att ta till pincetten – men ha tålamod.

– Jag vet, inåtväxta hårstrån är så irriterande, och att vänta på att de ska komma fram är en vånda. Men att använda pincett på inåtväxta hårstrån kan orsaka infektion och ärrbildning. Använd i stället ånga, varma bad, skrubbar och exfoliering för att få fram hårstrået. När änden äntligen kommer ut genom huden kan du använda en ren och spetsig pincett för att få fram hårstrået.

Bröstvårtor, underarmar och bikinilinjen

Fides rekommenderar inte att använda pincett när det gäller hårborttagning på känsliga områden på kroppen.

– Andra områden som du ska tänka en gång extra kring att noppa är runt bröstvårtorna, bikinilinjen och underarmarna. Huden på dessa områden är väldigt känslig och kan enkelt bli irriterade eller bilda ärr. Att noppa på känslig hud kan också vara väldigt smärtsamt.

Annons