Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetstrenderna du kan sluta lyssna på

11 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Precis som i övriga världen som svämmar skönhetsvärlden över av oombedda tips – en del bra, och andra inte.
Här är några vanligt förekommande tips som du kan strunta helt i att lyssna på!
Annons
Sanningen om hudvård – gruppen testar retinolBrand logo
Sanningen om hudvård – gruppen testar retinol

Citron i ansiktet

Bland hudvårdsrutiner av ”gör det själv”-slaget kan det förekomma tips om att applicera citron på huden för att rengöra eller bli av med finnar. Men citron innehåller mycket syra, som kan göra hyn torr, svida om du har något sår i ansiktet och i värsta fall förvärra acneproblem. Använd dig istället av syror i produkter som är gjorda för ansiktet om du vill djuprengöra.

Inte smörja in oljig hy

Det är lätt att tänka att man inte behöver smörja in huden om man har oljig hy från början – men tänk om. När du tvättat ansiktet måste det smörjas in, annars är risken att du får ännu fetare hy än innan. Välj en lätt kräm som är vattenbaserad, som ger huden fukt utan att täppa igen porer.

Annons

Strunta i läppstiftet

Det finns mycket åsikter där ute om hur man ska sminka sig för att vara elegant och proper – och ett vanligt ”tips” är att strunta i läppstiftet för att inte vara för mycket. Strunt i det och sminka dig precis så mycket eller lite du vill, så du känner dig snyggast! Ett färgstarkt läppstift kan vara hur snyggt som helst.

Borsta håret överdrivet mycket

”Jag borstar håret exakt 100 gånger” – den här typen av hårvårdstips har de flesta stött på någon gång, om inte annat i gamla tjejtidningar. Medan det är bra att borsta håret för att slippa trassel och tovor, så kan överdrivet borstande slita mycket på håret, speciellt om man redan har frissigt eller skadat hår.

Få fylligare läppar

Vill du få temporärt fylligare läppar är det värt att investera i en läpprodukt med plumpande egenskaper. Att lyssna på gör-det-själv-tips som att smeta kanel på läpparna gör mer skada än nytta.

Fysisk exfoliering

Det säljs mängder av exfolieringsprodukter på marknaden, men du ska akta dig för att använda skrubbar för ofta. Numera väljer allt fler att bara använda sig av kemisk exfoliering, då fysiska lätt skadar hudbarriären. Om du gillar känslan av en skrubb – använd en som är snäll mot huden, och håll dig till någon gång i veckan.

Källa: Stylecraze.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons