Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetstrenderna som sticker ut på Met-galan

14 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Årets stora modeevenemang, Met-galan i New York, har kommit och gått.
Även om fokuset främst ligger på de spektakulära kläderna, kan hår och smink vara lika uppseendeväckande på den spännande röda mattan.
Här är några av årets skönhetshöjdpunkter från galan!
Annons
TV: Met-galan – här är looksen vi minnsBrand logo
TV: Met-galan – här är looksen vi minns

Rihanna

Världsstjärnan matchade sin dramatiska outfit från Balenciaga med en lika dramatisk höstsminkning, med mörkt lila läppar, rosa ögon och spindelfransar. Till det en silversmyckad huvudbonad kombinerat med mössa – riktigt cool.

Billie Eilish

Den 18-åriga artisten var en av årets värdar på galan, och hon valde att kanalisera Marilyn Monroe inte bara med sin vackra bakelse till klänning, men också med sitt klassiskt stylade hår. Där tog dock 50-talsreferenserna slut, och stjärnan bröt istället av den klassiskt feminina stilen med sotade ögon och en höstigt roströd läppfärg. Snygga kontraster!

Annons

Maisie Williams

Game of thrones-skådespelaren var en av stjärnorna som tog ut svängarna mest på röda mattan – i alla fall när det kommer till håret. Det blanka svarta håret är skulpterat som om det är gjort av glas, och till den fantasifulla frisyren har Williams valt att omfamna det gotiska. Mörka ögon, mörka läppar och naglar i svart och grönt blir pricken över i:et.

Lil Nas X

De flesta männen skippar utmärkande smink på röda mattan, även på Met-galan, men artisten Lil Nas X gör en aldrig besviken. Artisten gjorde en Lady Gaga och visade upp tre olika outfits för fotograferna, och då alla gick i guld är det inte konstigt att han lät sminket matcha. Diskreta vingar i guld vid ögonen markerar ögonen på ett snyggt sätt utan att ta över – helt klart en look att våga testa på fest i höst.

Megan Fox

Skådespelaren gick knappt att känna igen med sin knivskarpt svarta lugg. Megan matchade den klassiska chica frisyren med röda läppar, Hollywoodfransar och perfekta ögonbryn och såg riktigt respektingivande ut.

Annons

Lupita Nyong'o

Oscarsbelönade skådespelaren Lupita Nyong'o är känd för att våga ta ut svängarna på röda mattan, och gjorde ingen besviken på Met-galan. Den spektakulära frisyren är ett konstverk i sig, samtidigt som Lupita binder ihop looken med att ha samma färg på ögonen som hon har på klänningen.

Nikkie de Jager

Eurovision song contest-programledaren Nikkie de Jager, mest känd som Youtube-profilen NikkieTutorials, var vacker som en dag på Met-galan. Nikkie kom ut som transperson förra året, och valde genom en vacker blomsterkrona att göra en hommage till Marsha P. Johnson, den transkvinna som startade Stonewallupproret. Det matchades såklart med en klassikt glammig sminkning a la Nikkie.

Annons
TV: MTV Video Music Awards – se kändisarna på röda mattanBrand logo
TV: MTV Video Music Awards – se kändisarna på röda mattan
Annons