Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så slipper du läppstift som blöder

28 mar, 2024 
AvAino Oxblod
Fotograftt, Femina.
Så får du läppstiftet att hålla
Har du problem med att ditt läppstift ”blöder”, och rinner ut från läpparna?
Då är du långt ifrån ensam – men det finns några smarta knep som gör susen.
Feminas skönhetsexpert Jessica Blockström delar med sig av alla sina bästa tips!
Annons
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder

Ett snyggt läppstift kan verkligen lyfta en hel sminkning och ge liv åt ansiktet – men det kan också skapa problem om de inte sitter som de ska. Brukar du dra dig för att ha läppstift för att de blöder och fjädrar ut från läpparna är du absolut inte ensam.

Men det finns hjälp att tillgå – flera stycken till och med! Läppstift som rinner ut och lägger sig utanför läppkonturerna eller fjädrar ut i linjerna runt munnen kommer bli ett minne blott med hjälp av Feminas skönhetsexpert Jessica Blockströms smarta knep.

Jessica förklarar att det finns tre enkla sätt att se till att läppstiftet sitter där det ska. Men innan du tar på läppstiftet är det viktigt att ge läpparna de bästa förutsättningarna! Börja därför med att peela läpparna med en skonsam skrubb för att få bort döda hudceller, och sedan smörja in dem med ditt favoritcerat så de är ordentligt återfuktade.

Annons

Läppenna och läppstift

Jessicas första och kanske enklaste sätt innefattar en läppenna och ett vanligt läppstift. Ta läppennan och måla med den över hela läpparna, som en grund till ditt läppstift. Sedan kan du applicera läppstiftet som vanligt.

Transparent läppenna och läppstift

En annan variant för att få läppstiftet att hålla är att använda sig av en transparent läppenna. De är ofta lite vaxiga i strukturen, vilket gör att de hindrar läppstiftet från att smita iväg. Måla den transparenta läppennan runt läppens konturer, och fyll sedan på med läppstiftet på insidan.

Matt läppstift längst ut

Det kanske mest effektiva sättet att slippa blödande läppstift är att använda sig av ett matt liquid lipstick, men många tycker att läppstiftssorten är för uttorkande och obekväm att bära. En mellanvariant är därför att använda ett liquid lipstick som läppenna längs läppens konturer, och sedan fylla på med ett mer bekvämt vanligt läppstift på insidan av läpparna.

Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hållaBrand logo
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla
Annons