Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Nu landar Lady Gagas skönhetsmärke Haus Labs i Sverige

26 mar, 2024 
AvJessica Blockström Hember
FotografHaus labs by lady gaga
Lady Gaga med Haus labs smink
I en exklusiv intervju med Femina berättar världsstjärnan om vikten av mångfald, hennes stora inspirationskällan och snabba sminkknep. Vi tipsar också om produkterna att satsa på – samt var du hittar dem.
Annons

Äntligen har Lady Gaga landat i Sverige – inte stjärnan själv men hennes sedan länge omtalade sminkmärke Haus Labs som idag släpps på ANNONS Sephora. Här finns ett pärlband av produkter i nio kategorier där du hittar allt från foundation till flera olika läpprodukter.

Ännu ett kändismärke, kanske du tänker? Inget kunde vara mer fel. Att märket heter Haus Labs by Lady Gaga är en ledtråd till det. Här har Lady Gaga inte bara kommit in och godkänt färdiga produkter, som många andra kändisar gör. Hon har stor kunskap om ingredienser och är högst delaktig i alla steg vilket märks när hon pratar om produkterna. Dessutom är inkludering en självklarhet inte bara vad gäller hudtoner. Haus Labs använder modeller i olika åldrar och det är tydligt att man vill att produkterna ska fungera även på en mogen hy.

Lady Gaga om skönhetsideal och Haus Labs

Femina fick som enda svenska mediekanal en exklusiv intervju med Lady Gaga inför lanseringen. Läs här om hennes vision för märket, hur hon ser på skönhet, banden till LGBTQ+-vännerna och mycket mer.

lady gaga i smink från haus labs

Vilket är ditt första skönhetsminne?

– Jag har tydliga bilder av hur min mamma stod i badrummet varje morgon för att göra sig redo att gå till jobbet. Hon hade en underbar hudvårdsrutin där hon smorde in ansiktet med cold cream, hon satte spolar i håret och la sin makeup med omsorg. Det var som att se henne förvandlas framför ögonen, hon blev den kvinna hon var där ute i världen. Jag väntade tålmodigt på att hon skulle bli klar så att jag fick möjlighet att rota i den där lådan och leka med makeupen.

Annons

Vad betyder skönhet och makeup för dig?

– Jag lärde mig från mamma att det är något jag gör för mig själv, på mitt sätt. Det är ett sådant fokus på hur vi ser ut hela tiden, som kvinnor får vi lära oss från vi är små att hur vi ser ut kommer ändra hur andra kommer att se på oss under hela livet. Det är som att vårt utseende har blivit någon slags valuta. Men det går aldrig att göra rätt. Har du för mycket makeup är du ytlig, har du för lite får du höra att du inte anstränger dig tillräckligt. Jag vill att vi rör oss bort från det här och ser på det djupare. Att makeup istället är ett sätt att uttrycka vem vi är på våra villkor.

Vad har varit största fokus när ni formulerat produkterna?

– Att de inte bara är snygga på dig utan också innehåller bra ingredienser som vårdar huden. Jag har haft en vision om ett nytt innovativt sminkmärke sedan så många år som inte bara handlar om estetik, utan också om egenvård och välmående. Jag kan inte förstå hur vi satt män på månen men ändå inte kunnat få fram makeup som gör något bra för din hy. Det ska inte bara handla om utseende utan också om välmående. Därför har vi valt bort ett stort antal ingredienser som vi anser är dåliga.

Annons

Vilka är dina favoritprodukter?

– De jag är mest stolt över är basprodukterna, Triclone-familjen med foundation och concealer. Foundation är något många använder varje dag, då måste det vara något speciellt som är snällt mot din hud och som du mår bra av att ha på dig. Men också som jobbar hårt och hjälper dig med något du vill förbättra. För min del är det rodnader i huden. Här har vi skapat hjälteprodukter som är proppade med bra hudvårdande ingredienser, samtidigt som färgerna är utvecklade för alla hudtoner med möjlighet att välja flera vackra undertoner.

Har du någon ingrediens du gillar extra mycket?

– I våra produkter har vi många innovativa ingredienser som är motorn i formulan, likt motorn på en bil. Men om jag ska lyfta en så är det arnica. Jag har länge haft värk i mina leder och blivit hjälp att lindra inflammationen med just arnica. När vi skulle ta fram basprodukterna började jag tänka att det kanske också skulle kunna ha god effekt på huden, till exempel på rodnader. Jag gick till labbet och bad dem titta på det. De fermenterade arnican vilket gjorde den flera hundra gånger mer effektiv och den gör verkligen skillnad för dig när du använder produkterna. Jag kan gå och lägga mig med min foundation utan att känna dåligt samvete, så snäll är den.

Annons

Hur kan din rutin se ut en vanlig dag?

– Många tror nog att min makeup är väldigt komplicerad, att jag har avancerade verktyg och använder glitter varje dag. Men jag klarar mig ofta på tre produkter, det är en nästan religiös ritual som är väldigt minimal. Jag sträcker mig alltid efter concealer först, jag älskar att den dämpar mina mörka ringar och får ner mina svullnader under ögonen. Jag har den också för att minska rodnader på andra delar av ansiktet. Jag blandar ut concealern med vår Multi Purpose Brush. Den har en borste i varje ände, båda är ganska täta och ger därför därför bra kontroll, de plockar upp pigment så bra utan att det blir för mycket. Jag blandar ut min concealer med den ena sidan. Efter det har jag Power Sculpt Velvet Bronzer som contouring. Nu använder jag den andra sidan av borsten och sveper den över kinderna, under käken och lite över ögonen för att ge dem extra form. Jag borstar också runt ansiktet för att få värme och tar faktiskt även lite på läpparna. De tre produkterna gör mig redo för allt.

Annons

Du är en förebild för många och har hela ditt liv varit mån om och stöttat LGBTQ+-communityn. Var kommer ditt engagemang ifrån och har det påverkat dig när du arbetat med Haus Labs?

– Jag är uppväxt tillsammans med de här människorna och har en djup kärlek för dem, de är mina vänner. De har alltid stöttat mig på ett otroligt sätt och många av dem finns bland mina fans. Deras kamp och de utmaningar de utsätts för är på riktigt, ändå leder de alltid vägen framåt med kärlek. De inspirerar mig i allt jag gör och påminner mig om att inte bara acceptera ett nej, att alltid kämpa för det jag står för och att det är okej att utmana gränser. Jag skulle inte vara där jag är i mitt konstnärsskap utan dem. Inkludering är därför en stor del av Haus Labs. Men det handlar inte bara om bocka av representations-boxen med ett stort urval nyanser på foundation. Produkterna ska också formuleras för att passa alla på riktigt. Alla människor ska ha samma valmöjligheter att hitta sina favoriter när de kommer till oss.

Annons

Haus Labs – makeuptips med Lady Gaga

Vill du ha en stor dos makeupinspiration? Spana in när Lady Gaga sminkar sig och delar med sig av sina bästa skönhetstips på ett väldigt bjussigt och härligt sätt här.

Smink att satsa på från Haus Labs by Lady Gaga

Feminas skönhetsredaktör har samlat fem produkter från Haus Labs som är extra värda att spana in.

1. Triclone Skin Tech Foundation

Den här prisbelönta och hyllade hybridbasen är behagligt lätt på huden men ger ändå en fint utjämnande och fräsch finish. Serum-formulan bjuder på hudvårdande ingredienser som till exempel arnika som minskar rodnader, hyaluronsyra som ger fukt, squalane som mjukgör och grönt te som skyddar mot fria radikaler. ANNONS Läs mer och köp den här.

ikonisk foundation från haus labs
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Bio-Radiant Gel-Powder Highlighter

Vad som först ser ut som puder smälter till en lättarbetad gel på huden som är smidig att tona ut och ger härlig lyster utan att glittra. Du kan använda den både som rouge och som highlighter, lite beroende på färgen du väljer. ANNONS Läs mer och köp den här.

highlighter blush från haus labs by lady gaga
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Atomic Shake Lip Lacquer

Här har man verkligen lyckats få till en magisk formula som inte bara ger färg till läpparna. Du får en högblank effekt med en perfekt hållbarhet, så pass att du behöver remover för vattenfast makeup. Det går att få till en fin kontur utan problem och du behöver inte vara orolig för att färgen ska smita ut i de fina linjerna kring munnen. ANNONS Läs mer och köp den här.

haus labs läppglans som sitter i timmar
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Optic Intensity Eco Gel Eyeliner Pencil

Rama in, sota, måla vattenlinjen eller göra en tjusig vinge går som en dans med den här ögonpennan som även den har en imponerande hållbarhet. Dessutom finns den i väldigt många färger, från klassiska mörka till mer klara och lekfulla. ANNONS Läs mer och köp den här.

ögonpenna från haus labs
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Le Monster Lip Crayon

Den här högpigmenterade och multifunktionella läppennan ger dig total kontroll när du ska sätta konturen kring läpparna men den är också smidig att måla över hela läppen för en snyggt halvmatt och jämn finish. Formulan är behaglig att bära och innehåller näringsrika och mjukgörande ingredienser som ceramider och olja från mangokärna. Du hittar den i 12 nyanser. ANNONS Läs mer och köp den här.

läppenna från haus labs
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder
Annons